Xai amb agràs i cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- 12 costelles de xai sense tallar
- 600 g de cireres
- 1 got d'agràs
- 1 cullerada de llard
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- sal i pebre
- puré de patates o de castanyes (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu unes quantes cireres sense cua ni pinyol en un bol i tritureu-les amb el túrmix.
Després, passeu aquesta polpa per un colador i reserveu-la.
A continuació, talleu les costelles en grups de tres, salpebreu-les i fregiu-les en una paella amb llard i una mica d'oli. Quan estiguin ben daurades, amb la mateixa paella, poseu-les a coure al forn durant 10 minuts a 200 graus. Seguidament, retireu les costelles de la paella i reserveu-les.
Per fer la salsa de cireres, a la paella de les costelles, poseu-hi les cireres senceres i l'agràs i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi la polpa de cirera i deixeu-ho coure una estona més.
I ja per acabar, emplateu una mica de puré al centre del plat, poseu-hi les costelles a sobre, les cireres pel voltant i salseu-ho tot amb la salsa de cireres.
Després, passeu aquesta polpa per un colador i reserveu-la.
A continuació, talleu les costelles en grups de tres, salpebreu-les i fregiu-les en una paella amb llard i una mica d'oli. Quan estiguin ben daurades, amb la mateixa paella, poseu-les a coure al forn durant 10 minuts a 200 graus. Seguidament, retireu les costelles de la paella i reserveu-les.
Per fer la salsa de cireres, a la paella de les costelles, poseu-hi les cireres senceres i l'agràs i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi la polpa de cirera i deixeu-ho coure una estona més.
I ja per acabar, emplateu una mica de puré al centre del plat, poseu-hi les costelles a sobre, les cireres pel voltant i salseu-ho tot amb la salsa de cireres.