Virrei sense feina al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat és molt complet, ja que aporta aliments de tots els grups (proteics, feculents, verdures i oli) i es pot combinar amb una amanida com a entrant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 virrei
1 bròcoli
300 g patata
2 pastanagues
1 porro
1 ceba de Figueres
10 boletes de pebre negre
Vinagre chardonnay
Vi blanc
Alfàbrega
Llorer
Sucre
Pebre
All
Sal
PREPARACIÓ
- Torrem les espines i el cap del virrei, enfornant-ho 15 minuts a 220ºC.
- Posem a torrar -dins una olla de pressió sense tapar-, un porro i una pastanaga tallats a bresa, dos grans d'all aixafats i una fulla de llorer.
- Afegim el peix a l'olla de les verdures, ho cobrim d'aigua i ho tapem. Ha de coure 30 minuts i reposar 2 hores.
- Colem el fumet. En reservem 200 ml, i la resta ho posem a reduir fins a quedar-nos amb un terç del volum que ens ha quedat.
- Submergim els filets de virrei en un bany de sal, a raó de 20 g de sal per litre d'aigua, durant 15 minuts.
- Omplim el fons d'una safata amb la patata tallada a rodelles. A sobre, la pastanaga i la ceba, tallades també a rodelles. Hi posem unes 10 boletes de pebre negre, un raig de vi blanc, un altre de vinagre chardonnay, hi aboquem el brou que havíem reservat i hi espolsem un pensament de sucre. Ho salpebrem i ho enfornem 10 minuts a 220ºC.
- Hi afegim el bròcoli tallat a arbrets i ho enfornem 5 minuts més a 220 ºC.
- Hi afegim els filets del virrei, prèviament eixugats, i ho enfornem 5 més a 220ºC.
- Ho emplatem amb una mica d'alfàbrega mosquit per sobre.