Virrei sense feina al forn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest plat és molt complet, ja que aporta aliments de tots els grups (proteics, feculents, verdures i oli) i es pot combinar amb una amanida com a entrant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 virrei

    1 bròcoli

    300 g patata

    2 pastanagues

    1 porro

    1 ceba de Figueres

    10 boletes de pebre negre

    Vinagre chardonnay

    Vi blanc

    Alfàbrega

    Llorer

    Sucre

    Pebre

    All

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Torrem les espines i el cap del virrei, enfornant-ho 15 minuts a 220ºC.
  2. Posem a torrar -dins una olla de pressió sense tapar-, un porro i una pastanaga tallats a bresa, dos grans d'all aixafats i una fulla de llorer.
  3. Afegim el peix a l'olla de les verdures, ho cobrim d'aigua i ho tapem. Ha de coure 30 minuts i reposar 2 hores.
  4. Colem el fumet. En reservem 200 ml, i la resta ho posem a reduir fins a quedar-nos amb un terç del volum que ens ha quedat.
  5. Submergim els filets de virrei en un bany de sal, a raó de 20 g de sal per litre d'aigua, durant 15 minuts.
  6. Omplim el fons d'una safata amb la patata tallada a rodelles. A sobre, la pastanaga i la ceba, tallades també a rodelles. Hi posem unes 10 boletes de pebre negre, un raig de vi blanc, un altre de vinagre chardonnay, hi aboquem el brou que havíem reservat i hi espolsem un pensament de sucre. Ho salpebrem i ho enfornem 10 minuts a 220ºC.
  7. Hi afegim el bròcoli tallat a arbrets i ho enfornem 5 minuts més a 220 ºC.
  8. Hi afegim els filets del virrei, prèviament eixugats, i ho enfornem 5 més a 220ºC.
  9. Ho emplatem amb una mica d'alfàbrega mosquit per sobre.
Anar al contingut