Vieires amb salsa oriental
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 20 vieires grosses
- 3 porros
- 15 múrgoles seques
- 2 cullerades de mantega
- 1 gotet de nata líquida
- 2 cullerades de mel
- 1 got de vinagre
- 1 got de brou fosc
- 3 cullerades soperes de salsa de soja
- 2 estrelles d'anís
- 1 canó de canyella
- 4 claus d'olor
- sal, pebre i sèsam
PREPARACIÓ
Poseu a fondre una mica de mantega en una paella i daureu-hi les vieires, prèviament salpebrades.
Quan ja estiguin daurades, traieu-les i reserveu-les. Per fer la salsa oriental, deixeu només una mica de greix en la paella i poseu-hi la mel, el vinagre, 2 o 3 claus, les estrelles d'anís i un tros de canó de canyella. Deixeu que redueixi una mica, i tot seguit, afegiu-hi la salsa de soja i el brou fosc, i feu que redueixi fins a la meitat. Quan ja estigui a punt, coleu-la i poseu-la a coure en un cassó. Tireu-hi el sèsam, salpebreu-la i deixeu-la al foc durant 5 o 6 minuts. Per fer la guarnició, foneu mantega en una paella i daureu-hi el porro trinxat, i quan estigui a punt, afegiu-hi les múrgoles. Quan estiguin cuites, tireu-hi la nata líquida, salpebreu-ho i deixeu-ho uns minuts més al foc. Mentrestant, escalfeu les vieires al forn. Poseu el porro i les múrgoles en el centre del plat, i al damunt, les vieires. I per acabar, feu-hi un petit cordó al voltant amb la salsa oriental.
Quan ja estiguin daurades, traieu-les i reserveu-les. Per fer la salsa oriental, deixeu només una mica de greix en la paella i poseu-hi la mel, el vinagre, 2 o 3 claus, les estrelles d'anís i un tros de canó de canyella. Deixeu que redueixi una mica, i tot seguit, afegiu-hi la salsa de soja i el brou fosc, i feu que redueixi fins a la meitat. Quan ja estigui a punt, coleu-la i poseu-la a coure en un cassó. Tireu-hi el sèsam, salpebreu-la i deixeu-la al foc durant 5 o 6 minuts. Per fer la guarnició, foneu mantega en una paella i daureu-hi el porro trinxat, i quan estigui a punt, afegiu-hi les múrgoles. Quan estiguin cuites, tireu-hi la nata líquida, salpebreu-ho i deixeu-ho uns minuts més al foc. Mentrestant, escalfeu les vieires al forn. Poseu el porro i les múrgoles en el centre del plat, i al damunt, les vieires. I per acabar, feu-hi un petit cordó al voltant amb la salsa oriental.