Vieires amb salsa oriental

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 20 vieires grosses
  • 3 porros
  • 15 múrgoles seques
  • 2 cullerades de mantega
  • 1 gotet de nata líquida
  • 2 cullerades de mel
  • 1 got de vinagre
  • 1 got de brou fosc
  • 3 cullerades soperes de salsa de soja
  • 2 estrelles d'anís
  • 1 canó de canyella
  • 4 claus d'olor
  • sal, pebre i sèsam

PREPARACIÓ

Poseu a fondre una mica de mantega en una paella i daureu-hi les vieires, prèviament salpebrades.
Quan ja estiguin daurades, traieu-les i reserveu-les. Per fer la salsa oriental, deixeu només una mica de greix en la paella i poseu-hi la mel, el vinagre, 2 o 3 claus, les estrelles d'anís i un tros de canó de canyella. Deixeu que redueixi una mica, i tot seguit, afegiu-hi la salsa de soja i el brou fosc, i feu que redueixi fins a la meitat. Quan ja estigui a punt, coleu-la i poseu-la a coure en un cassó. Tireu-hi el sèsam, salpebreu-la i deixeu-la al foc durant 5 o 6 minuts. Per fer la guarnició, foneu mantega en una paella i daureu-hi el porro trinxat, i quan estigui a punt, afegiu-hi les múrgoles. Quan estiguin cuites, tireu-hi la nata líquida, salpebreu-ho i deixeu-ho uns minuts més al foc. Mentrestant, escalfeu les vieires al forn. Poseu el porro i les múrgoles en el centre del plat, i al damunt, les vieires. I per acabar, feu-hi un petit cordó al voltant amb la salsa oriental.
Anar al contingut