Vieires al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Clotet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat és ric en àcids grasos insaturats, característica que el fa molt beneficiós per al sistema cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 vieires
- 1 ceba mitjana
- 100 g de pernil
- 1 tomàquet madur
- oli d'oliva
- vi blanc sec
- sal i pebre
- pa de motlle ratllat
- julivert picat
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el tomàquet tallat a daus.
Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.
Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet sofregit, deixeu-ho coure uns 5 minuts, poseu-hi el pernil picat i rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure una estona més.
A continuació, poseu les vieires en una safata, salpebreu-les, amaniu-les amb una mica d'oli i vi blanc i deixeu-les coure al forn uns 5 minuts a 160 graus.
Tot seguit, cobriu-les amb el sofregit de ceba i tomàquet, poseu-hi una mica de pa de motlle ratllat i julivert picat a sobre i torneu-les a posar al forn a gratinar durant 5 minuts més, a 180 graus.
Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.
Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet sofregit, deixeu-ho coure uns 5 minuts, poseu-hi el pernil picat i rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure una estona més.
A continuació, poseu les vieires en una safata, salpebreu-les, amaniu-les amb una mica d'oli i vi blanc i deixeu-les coure al forn uns 5 minuts a 160 graus.
Tot seguit, cobriu-les amb el sofregit de ceba i tomàquet, poseu-hi una mica de pa de motlle ratllat i julivert picat a sobre i torneu-les a posar al forn a gratinar durant 5 minuts més, a 180 graus.