Vieira amb blinis de patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Com tot el marisc, la vieira és una font de proteïnes i minerals com el calci, el magnesi, el fòsfor i el ferro.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2,4 kg de vieires
- 1/4 de kg de patata agra
- 50 g de farina
- 2 rovells
- 2 clares
- ratlladura de llima i llimona
- mantega clarificada
- oli de llima
- sal
- oli de cibulet
- cibulet picat
- pebre d'Espelette
- 30 g de crema de taronja
PREPARACIÓ
Per fer el blinis de patata, poseu les patates en una safata coberta de sal i escaliveu-les al forn.
Després, peleu-les, poseu-les en un bol juntament amb els rovells, la mantega clarificada i la farina i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi la ratlladura de llima i de llimona i les clares, ja muntades i torneu-ho a remenar tot bé.
A continuació, poseu-ho en una màniga, poseu-ne una tira ampla en una paella, escalfada amb una mica de mantega, i deixeu-ho coure fins que quedi daurat per tots dos costats.
Seguidament, talleu la tira donant-li forma rectangular i reserveu-la. Tot seguit, emboliqueu les vieires amb paper film donant-li forma de cilindre i poseu-les al congelador. Quan estigui ben congelada, desemboliqueu-la i talleu-la a làmines.
I ja per acabar, emplateu el blinis, cobriu-lo amb la crema de taronja, poseu-hi les làmines de vieira a sobre, amaniu-ho amb l'oli de cibulet, l'oli de llima i el pebre i guarniu el plat amb el cibulet picat.
Després, peleu-les, poseu-les en un bol juntament amb els rovells, la mantega clarificada i la farina i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi la ratlladura de llima i de llimona i les clares, ja muntades i torneu-ho a remenar tot bé.
A continuació, poseu-ho en una màniga, poseu-ne una tira ampla en una paella, escalfada amb una mica de mantega, i deixeu-ho coure fins que quedi daurat per tots dos costats.
Seguidament, talleu la tira donant-li forma rectangular i reserveu-la. Tot seguit, emboliqueu les vieires amb paper film donant-li forma de cilindre i poseu-les al congelador. Quan estigui ben congelada, desemboliqueu-la i talleu-la a làmines.
I ja per acabar, emplateu el blinis, cobriu-lo amb la crema de taronja, poseu-hi les làmines de vieira a sobre, amaniu-ho amb l'oli de cibulet, l'oli de llima i el pebre i guarniu el plat amb el cibulet picat.