Vieira amb blinis de patata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Com tot el marisc, la vieira és una font de proteïnes i minerals com el calci, el magnesi, el fòsfor i el ferro.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2,4 kg de vieires
  • 1/4 de kg de patata agra
  • 50 g de farina
  • 2 rovells
  • 2 clares
  • ratlladura de llima i llimona
  • mantega clarificada
  • oli de llima
  • sal
  • oli de cibulet
  • cibulet picat
  • pebre d'Espelette
  • 30 g de crema de taronja

PREPARACIÓ

Per fer el blinis de patata, poseu les patates en una safata coberta de sal i escaliveu-les al forn.

Després, peleu-les, poseu-les en un bol juntament amb els rovells, la mantega clarificada i la farina i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi la ratlladura de llima i de llimona i les clares, ja muntades i torneu-ho a remenar tot bé.

A continuació, poseu-ho en una màniga, poseu-ne una tira ampla en una paella, escalfada amb una mica de mantega, i deixeu-ho coure fins que quedi daurat per tots dos costats.

Seguidament, talleu la tira donant-li forma rectangular i reserveu-la. Tot seguit, emboliqueu les vieires amb paper film donant-li forma de cilindre i poseu-les al congelador. Quan estigui ben congelada, desemboliqueu-la i talleu-la a làmines.

I ja per acabar, emplateu el blinis, cobriu-lo amb la crema de taronja, poseu-hi les làmines de vieira a sobre, amaniu-ho amb l'oli de cibulet, l'oli de llima i el pebre i guarniu el plat amb el cibulet picat.
Anar al contingut