Veta de llom amb salsa Teriyaki
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Ada Parellada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
PER FER EL LLOM:
- 1 veta de llom pelada ("lagarto")
- 2 patates petites cuites al microones (5 minuts, tapades amb film de plàstic)
-
Ceba tendra
PER A LA SALSA TERIYAKI:
- 50 ml de salsa de soja
- 20 ml de vinagre d'arròs
- 20 g de sucre morè
- Mig gra d'all
- Una mica de gingebre fresc ratllat
- 50 ml d'aigua
- Un raig d'oli de sèsam
PREPARACIÓ
- Tallem la veta de llom pelada (el "lagarto") en peces petites, el passem per la paella, amb un raig d'oli, i el reservem.
- A la mateixa paella, hi posem tots els ingredients de la salsa teriyaki: la soja, el vinagre d'arròs, l'all, el sucre morè, l'oli de sèsam i el gingebre amb una mica d'aigua). Ho anem coent tot i deixem que es vagi reduint.
- Passem les patates, ja cuites (per exemple al microones) i tallades, per la salsa per lacar-les (han de quedar ben impregnades).
- Incorporem els talls de la veta de llom a la paella hi també els passem bé per la salsa perquè en quedin ben impregnats.
- Ho acabem amb una mica de la part verda de la ceba tendra tallada.