Verduretes de jardí en conserva
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
INGREDIENTS
- coliflor
- naps blancs
- cebetes
- remolatxa
- escalunyes
- pastanagues petites
- carbassons Per cada litre de barreja:
- 12 g de sal
- 1 cullerada de coriandre en gra
- barreja d' 1/3 de vinagre de vi per 2/3 d'aigua
PREPARACIÓ
Escaldeu la verdura, sencera, en aigua bullent amb sal.
Quan la verdura ja estigui cuita, escorreu-la i refredeu-la en un bol amb aigua i gel. A continuació, poseu-les en una plata fins que hagin deixat anar tota l'aigua. Mentrestant, feu la barreja amb el vinagre de vi, l'aigua, la sal i el coriandre en gra. (les quantitats són per cada litre de barreja) Ompliu, però no del tot, un pot de conserva amb les verdures i la barreja. Emboliqueu el pot amb un drap i poseu-lo al bany maria, a foc lent. Quan comenci a bullir, emboliqueu-lo amb un altre drap i feu-ho coure durant 1 hora. Deixeu-lo refredar tal com està, amb els drapsi amb l'olla tapada. Conserveu-lo en un lloc humit i sense corrent d'aire.
Quan la verdura ja estigui cuita, escorreu-la i refredeu-la en un bol amb aigua i gel. A continuació, poseu-les en una plata fins que hagin deixat anar tota l'aigua. Mentrestant, feu la barreja amb el vinagre de vi, l'aigua, la sal i el coriandre en gra. (les quantitats són per cada litre de barreja) Ompliu, però no del tot, un pot de conserva amb les verdures i la barreja. Emboliqueu el pot amb un drap i poseu-lo al bany maria, a foc lent. Quan comenci a bullir, emboliqueu-lo amb un altre drap i feu-ho coure durant 1 hora. Deixeu-lo refredar tal com està, amb els drapsi amb l'olla tapada. Conserveu-lo en un lloc humit i sense corrent d'aire.