Verdures de primavera, popets i caldo de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Garrido
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de popets
  • herbes silvestres: pimpinella, fonoll i cerfull.
  • flors de ravenissa i de cibulet.
  • 300 g de ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 cabeça d'alls
  • c/s de germinats de remolatxa i de pèsols.
  • oli d'oliva
  • 100 g de verdures de primavera:
  • espinacs
  • minipastanagues
  • col
  • coliflor
  • moixernons
  • pèsols
  • espàrrecs verds
  • bròquil

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i talleu les verdures a daus, reserveu les parts sobrants per al caldo i en un cassó amb aigua bullent escaldeu les verdures, totes alhora, durant dos minuts. Seguidament, refresqueu-les en un bol amb aigua i gel i reserveu-les.

A continuació, talleu la ceba a la juliana i sofregiu-la en una cassó amb una mica d'oli. Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus i l'all i deixeu-ho sofregir tot junt.

Tot seguit, afegiu-hi força aigua i els trossos de les verdures que han sobrat i deixeu-ho coure durant unes 3 hores. Després, coleu el caldo, poseu-lo en un cassó, afegiu-hi les verduretes escaldades i deixeu-les coure uns minuts.

Finalment, marqueu els popets a la planxa.

I ja per acabar, poseu verdures escaldades amb el brou en un plat fondo, poseu-hi els popets al damunt i decoreu-ho amb algunes herbes fresques, les flors de ravenissa i de cibulet i els germinats.

Anar al contingut