Verdures de primavera, popets i caldo de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Garrido
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de popets
- herbes silvestres: pimpinella, fonoll i cerfull.
- flors de ravenissa i de cibulet.
- 300 g de ceba
- 1 tomàquet
- 1 cabeça d'alls
- c/s de germinats de remolatxa i de pèsols.
- oli d'oliva
- 100 g de verdures de primavera:
- espinacs
- minipastanagues
- col
- coliflor
- moixernons
- pèsols
- espàrrecs verds
- bròquil
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu les verdures a daus, reserveu les parts sobrants per al caldo i en un cassó amb aigua bullent escaldeu les verdures, totes alhora, durant dos minuts. Seguidament, refresqueu-les en un bol amb aigua i gel i reserveu-les.
A continuació, talleu la ceba a la juliana i sofregiu-la en una cassó amb una mica d'oli. Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus i l'all i deixeu-ho sofregir tot junt.
Tot seguit, afegiu-hi força aigua i els trossos de les verdures que han sobrat i deixeu-ho coure durant unes 3 hores. Després, coleu el caldo, poseu-lo en un cassó, afegiu-hi les verduretes escaldades i deixeu-les coure uns minuts.
Finalment, marqueu els popets a la planxa.
I ja per acabar, poseu verdures escaldades amb el brou en un plat fondo, poseu-hi els popets al damunt i decoreu-ho amb algunes herbes fresques, les flors de ravenissa i de cibulet i els germinats.
A continuació, talleu la ceba a la juliana i sofregiu-la en una cassó amb una mica d'oli. Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus i l'all i deixeu-ho sofregir tot junt.
Tot seguit, afegiu-hi força aigua i els trossos de les verdures que han sobrat i deixeu-ho coure durant unes 3 hores. Després, coleu el caldo, poseu-lo en un cassó, afegiu-hi les verduretes escaldades i deixeu-les coure uns minuts.
Finalment, marqueu els popets a la planxa.
I ja per acabar, poseu verdures escaldades amb el brou en un plat fondo, poseu-hi els popets al damunt i decoreu-ho amb algunes herbes fresques, les flors de ravenissa i de cibulet i els germinats.