Verdures d'hivern amb cremós de formatge i oli de trompetes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Picas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Ginjoler, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les trompetes de la mort són bolets molt gustosos i contenen molt poques calories, ideal per a condimentar dietes d'aprimament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 pastanagues petites
  • 2 naps negres
  • 2 calçots
  • 2 porros tendres
  • 8 minipastanagues
  • 1 remolatxa
  • 1 colrave
  • 1/2 bròquil verd
  • 1/2 romanesco
  • 1/2 manat de bledes
  • 100 g de cols de Brussel·les
  • sal
  • Per al cremós:
  • 15 cl de nata líquida
  • 10 cl de llet fresca
  • 200 g de formatge de cabra
  • Per a l'oli de trompetes:
  • 60 g de trompetes de la mort (fresques o seques)
  • 70 cl d'oli

PREPARACIÓ

Per fer l'oli de trompetes, piqueu les trompetes de la mort i salteu-les en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts.

Seguidament, poseu-les dins d'un bol amb l'oli fresc i deixeu-ho macerar a temperatura ambient durant unes hores.

A continuació, peleu les verdures, talleu-les totes a trossos d'una mida semblant, escaldeu-les una per una en un cassó amb aigua bullint i sal i reserveu-les.

Per fer el cremós, poseu en un cassó la llet i la nata líquida i deixeu-ho escalfar. Quan sigui ben calent, poseu-ho en un bol juntament amb el formatge tallat a dauets i tritureu-ho tot amb el túrmix.

I ja per acabar, poseu el cremós a la base d'una safata, cobriu-lo amb totes les verdures escaldades i amaniu-les amb l'oli de trompetes.
Anar al contingut