Verdures d'hivern amb cremós de formatge i oli de trompetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Picas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Ginjoler, Girona
- Informació nutricional -Obre
Les trompetes de la mort són bolets molt gustosos i contenen molt poques calories, ideal per a condimentar dietes d'aprimament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 pastanagues petites
- 2 naps negres
- 2 calçots
- 2 porros tendres
- 8 minipastanagues
- 1 remolatxa
- 1 colrave
- 1/2 bròquil verd
- 1/2 romanesco
- 1/2 manat de bledes
- 100 g de cols de Brussel·les
- sal
- Per al cremós:
- 15 cl de nata líquida
- 10 cl de llet fresca
- 200 g de formatge de cabra
- Per a l'oli de trompetes:
- 60 g de trompetes de la mort (fresques o seques)
- 70 cl d'oli
PREPARACIÓ
Per fer l'oli de trompetes, piqueu les trompetes de la mort i salteu-les en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts.
Seguidament, poseu-les dins d'un bol amb l'oli fresc i deixeu-ho macerar a temperatura ambient durant unes hores.
A continuació, peleu les verdures, talleu-les totes a trossos d'una mida semblant, escaldeu-les una per una en un cassó amb aigua bullint i sal i reserveu-les.
Per fer el cremós, poseu en un cassó la llet i la nata líquida i deixeu-ho escalfar. Quan sigui ben calent, poseu-ho en un bol juntament amb el formatge tallat a dauets i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu el cremós a la base d'una safata, cobriu-lo amb totes les verdures escaldades i amaniu-les amb l'oli de trompetes.
Seguidament, poseu-les dins d'un bol amb l'oli fresc i deixeu-ho macerar a temperatura ambient durant unes hores.
A continuació, peleu les verdures, talleu-les totes a trossos d'una mida semblant, escaldeu-les una per una en un cassó amb aigua bullint i sal i reserveu-les.
Per fer el cremós, poseu en un cassó la llet i la nata líquida i deixeu-ho escalfar. Quan sigui ben calent, poseu-ho en un bol juntament amb el formatge tallat a dauets i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu el cremós a la base d'una safata, cobriu-lo amb totes les verdures escaldades i amaniu-les amb l'oli de trompetes.