Verdures amb maionesa i tòfona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Llavina
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 1 bròquil
  • bledes
  • 1 bulb de fonoll
  • 50 g de tòfona
  • 1 tassa de brou de pollastre
  • sal, pebre
  • cibulet
  • oli d'oliva
  • Per a la lactonesa:
  • 50 g de llet
  • 150 g d'oli d'oliva suau
  • oli de tòfona blanca
  • Per a la tempura:
  • 1 got de cervesa
  • farina

PREPARACIÓ

Per fer la lactonesa, poseu en un bol la llet, una mica de sal i aneu-hi afegint l'oli mentre ho barregeu tot amb l'ajuda d'un túrmix.
Un cop quallada, afegiu-hi la sal, el pebre i una mica d'oli de tòfona blanca, remeneu-ho.

A continuació, daureu la coliflor en una paella amb oli. Un cop rossa, afegiu-hi el brou de pollastre calent i deixeu-la coure fins que s'hagi begut el brou.

Tot seguit, escaldeu durant 15 segons el bròquil i el bulb de fonoll tallat a bastonets en un cassó amb aigua i sal bullent. Deixeu-ho refredar en un bol amb aigua freda i gel.

Mentrestant, salteu les bledes en una paella ben calenta amb oli.

Per fer la tempura, barregeu en un bol la cervesa i la farina. Passeu els bastonets de fonoll per la tempura i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent.

I ja per acabar, emplateu les verdures i poseu la maionesa al cantó. Podeu guarnir el plat amb tòfona ratllada, sal gruixuda, porradell picat i unes gotes d'oli de tòfona.
Anar al contingut