Verdures amb maionesa i tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Llavina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 1 bròquil
- bledes
- 1 bulb de fonoll
- 50 g de tòfona
- 1 tassa de brou de pollastre
- sal, pebre
- cibulet
- oli d'oliva
- Per a la lactonesa:
- 50 g de llet
- 150 g d'oli d'oliva suau
- oli de tòfona blanca
- Per a la tempura:
- 1 got de cervesa
- farina
PREPARACIÓ
Per fer la lactonesa, poseu en un bol la llet, una mica de sal i aneu-hi afegint l'oli mentre ho barregeu tot amb l'ajuda d'un túrmix.
Un cop quallada, afegiu-hi la sal, el pebre i una mica d'oli de tòfona blanca, remeneu-ho.
A continuació, daureu la coliflor en una paella amb oli. Un cop rossa, afegiu-hi el brou de pollastre calent i deixeu-la coure fins que s'hagi begut el brou.
Tot seguit, escaldeu durant 15 segons el bròquil i el bulb de fonoll tallat a bastonets en un cassó amb aigua i sal bullent. Deixeu-ho refredar en un bol amb aigua freda i gel.
Mentrestant, salteu les bledes en una paella ben calenta amb oli.
Per fer la tempura, barregeu en un bol la cervesa i la farina. Passeu els bastonets de fonoll per la tempura i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu les verdures i poseu la maionesa al cantó. Podeu guarnir el plat amb tòfona ratllada, sal gruixuda, porradell picat i unes gotes d'oli de tòfona.
Un cop quallada, afegiu-hi la sal, el pebre i una mica d'oli de tòfona blanca, remeneu-ho.
A continuació, daureu la coliflor en una paella amb oli. Un cop rossa, afegiu-hi el brou de pollastre calent i deixeu-la coure fins que s'hagi begut el brou.
Tot seguit, escaldeu durant 15 segons el bròquil i el bulb de fonoll tallat a bastonets en un cassó amb aigua i sal bullent. Deixeu-ho refredar en un bol amb aigua freda i gel.
Mentrestant, salteu les bledes en una paella ben calenta amb oli.
Per fer la tempura, barregeu en un bol la cervesa i la farina. Passeu els bastonets de fonoll per la tempura i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu les verdures i poseu la maionesa al cantó. Podeu guarnir el plat amb tòfona ratllada, sal gruixuda, porradell picat i unes gotes d'oli de tòfona.