Verdures a la sal

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot
  • 1,5 kg de sal seca
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Fem un llit de sal d'un dit, hi posem les verdures a sobre i les tapem amb sal. Perquè la crosta de la sal s'endureixi hi hem de posar unes gotes d'aigua abans d'introduir el plat al forn. Les hem de tenir al forn durant 35 minuts a una temperatura elevada (225º). Les deixarem reposar fora del forn, però sense retirar la sal, perquè s'acabin de coure. Per servir-les trenquem la sal amb una cullera i les emplatem amanint-les amb un raig d'oli d'oliva.

És molt important que la sal sigui l'adequada, que el gra sigui d'una mida especial, perquè no penetri dins dels aliments. Ha de permetre crear una capa que no deixi escapar els vapors de la cocció però que, alhora, deixi que la calor entri a dins.



Anar al contingut