Verat xapat amb balandra
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 1 verat de ració
- sal
- oli d'oliva
- vinagre de Xerès
- un all
- pebre vermell
PREPARACIÓ
1) En primer lloc, netejarem el peix, traurem el cap i la panxa.
2) A continuació el xaparem, és a dir, l'obrirem de dalt a baix per la panxa, de manera que quedarà unit pel llom. Tot seguit traurem l'espina central i el salarem.
3) A la planxa ben calenta, hi posarem un rajolí d'oli i farem coure el peix pels dos costats.
4) A banda, farem l'all a làmines i el torrarem en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui daurat, apagarem el foc i afegirem unes gotes de vinagre i un polsim de pebre vermell. Aquesta preparació rep el nom de "balandra" i la posarem pel damunt del verat abans de menjar-lo.
COMENTARIS
Aquesta és una balandra típica dels vells pescadors de Tarragona. Però de balandres en podem trobar de moltes menes i diferents arreu.
2) A continuació el xaparem, és a dir, l'obrirem de dalt a baix per la panxa, de manera que quedarà unit pel llom. Tot seguit traurem l'espina central i el salarem.
3) A la planxa ben calenta, hi posarem un rajolí d'oli i farem coure el peix pels dos costats.
4) A banda, farem l'all a làmines i el torrarem en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui daurat, apagarem el foc i afegirem unes gotes de vinagre i un polsim de pebre vermell. Aquesta preparació rep el nom de "balandra" i la posarem pel damunt del verat abans de menjar-lo.
COMENTARIS
Aquesta és una balandra típica dels vells pescadors de Tarragona. Però de balandres en podem trobar de moltes menes i diferents arreu.