Verat amb tomàquet
INGREDIENTS
3 verats
3 pebrots verds italians
2 cebes tendres
6 tomàquets madurs
1 kg de sucre
500 ml brou de marisc
500 g de sal fina
500 g de sal grossa
2 c. s. de pasta de nyora
2 grans d'all
1 c. s. de pasta de tomàquet concentrat
Vi ranci
Anís sec
Albergínies d'Almagro
Oli OVE
Coriandre
PREPARACIÓ
- Netegem tres verats i els traiem caps i espines.
- En un bol gros barregem 1 kg de sucre, 500 g de sal fina i 500 g sal grossa.
- Traiem el tel del verat i l'espina del mig.
- Posem en una carmanyola un llit de la barreja de sals i sucre, hi posem els lloms dels verats i ho tapem amb el que queda de la barreja. Enterrem bé els lloms dels verats. Ho tapem i ho fiquem a la nevera 1 hora.
- Mentrestant, tallem a tires tres pebrots italians nets i en traiem les llavors.
- Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE i els pebrots a tires. Salem i enrossim els pebrots.
- Mentrestant
- Tallem a la juliana dues cebes tendres pelades i guardem la part verda de la ceba per al final.
- Quan els pebrots estiguin enrossits, els traiem de la cassola i els reservem a sobre de paper absorbent. Cal deixar els pebrots amb el paper pocs minuts. Després, desestimem el paper. Ara, enrossirem la ceba a la mateixa cassola.
- Tallem a micro dos grans d'all pelats i, si la ceba ha començat a agafar color, els afegim a la cassola. Esperem uns minuts.
- Afegim a la mateixa cassola dues cullerades soperes de pasta de nyora, una cullerada sopera de pasta de tomàquet concentrat, un raig de vi ranci i un raig d'anís sec. Deixem que tot es cogui i que se n'evaporin els alcohols.
- Ratllem damunt del colador 6 tomàquets madurs nets.
- Tirem els tomàquets colats a la cassola. Deixem que es cogui quinze minuts.
- Tirem a la cassola 500 ml de brou de caps de llagostí i deixem que es cogui.
- Mentrestant, si els verats ja han passat una hora enterrats, els recuperarem i els netegem.
- Els eixuguem i tallem a mida de mossegada.
- Posem a la cassola el verat tallat i els pebrots reservats. Ho integrem tot i deixem que es cogui cinc minuts.
- Mentrestant, tallem a la juliana unes albergínies amb vinagre.
- Tallem petita la part verda reservada de la ceba
- i unes quantes fulles de coriandre.
- Emplatem el contingut de la cassola, el coriandre, la tija de ceba tendra i les albergínies.