Verat amb tomàquet

  • Cuina: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

    El verat és un peix blau ric en àcids grassos omega 3. Aquesta varietat de peix s'aconsella consumir-la 2 o 3 cops a la setmana per prevenir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 verats  

    3 pebrots verds italians  

    2 cebes tendres  

    6 tomàquets madurs  

    1 kg de sucre  

    500 ml brou de marisc  

    500 g de sal fina  

    500 g de sal grossa  

    2 c. s. de pasta de nyora  

    2 grans d'all  

    1 c. s. de pasta de tomàquet concentrat  

    Vi ranci  

    Anís sec 

    Albergínies d'Almagro  

    Oli OVE  

    Coriandre

PREPARACIÓ

  1. Netegem tres verats i els traiem caps i espines.
  2. En un bol gros barregem 1 kg de sucre, 500 g de sal fina i 500 g sal grossa.
  3. Traiem el tel del verat i l'espina del mig.  
  4. Posem en una carmanyola un llit de la barreja de sals i sucre, hi posem els lloms dels verats i ho tapem amb el que queda de la barreja. Enterrem bé els lloms dels verats. Ho tapem i ho fiquem a la nevera 1 hora.  
  5. Mentrestant, tallem a tires tres pebrots italians nets i en traiem les llavors.  
  6. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE i els pebrots a tires. Salem i enrossim els pebrots.  
  7. Mentrestant…
  8. Tallem a la juliana dues cebes tendres pelades i guardem la part verda de la ceba per al final.  
  9. Quan els pebrots estiguin enrossits, els traiem de la cassola i els reservem a sobre de paper absorbent. Cal deixar els pebrots amb el paper pocs minuts. Després, desestimem el paper. Ara, enrossirem la ceba a la mateixa cassola.  
  10. Tallem a micro dos grans d'all pelats i, si la ceba ha començat a agafar color, els afegim a la cassola. Esperem uns minuts.  
  11. Afegim a la mateixa cassola dues cullerades soperes de pasta de nyora, una cullerada sopera de pasta de tomàquet concentrat, un raig de vi ranci i un raig d'anís sec. Deixem que tot es cogui i que se n'evaporin els alcohols.  
  12. Ratllem damunt del colador 6 tomàquets madurs nets.
  13. Tirem els tomàquets colats a la cassola. Deixem que es cogui quinze minuts.
  14. Tirem a la cassola 500 ml de brou de caps de llagostí i deixem que es cogui.
  15. Mentrestant, si els verats ja han passat una hora enterrats, els recuperarem i els netegem.  
  16. Els eixuguem i tallem a mida de mossegada.  
  17. Posem a la cassola el verat tallat i els pebrots reservats. Ho integrem tot i deixem que es cogui cinc minuts.
  18. Mentrestant, tallem a la juliana unes albergínies amb vinagre.
  19. Tallem petita la part verda reservada de la ceba
  20. i unes quantes fulles de coriandre.  
  21. Emplatem el contingut de la cassola, el coriandre, la tija de ceba tendra i les albergínies.  
Anar al contingut