Ventresca de tonyina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tonyina és un peix blau d'alt contingut en àcids grassos omega 3, greixos essencials per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g de ventresca de tonyina

     

    Per marinar la tonyina

     

    un tros de gingebre

    un raig de salsa de soja

    aigua mineral

    un got d'oli d'oliva suau o de gira-sol

     

    Per fer les salses

     

    Quetxup japonès

     

    75 g de quètxup

    un gra d'all escaldat

    un tros de gingebre de la mida d'un dit

    suc de mitja llimona

    un raig d'oli de sèsam

    un manat de cibulet

    mig pebrot vermell pelat

     

    Salsa de iogurt

     

    una cullerada de mostassa de Dijon

    50 g de nata 35%

    un iogurt grec

    un nap negre ratllat fi

    un raig de vinagre d'arròs

    suc de mitja llimona

    anet

PREPARACIÓ

1.   Marinem la tonyina durant 6 hores amb aigua, soja, oli d'oliva suau i gingebre.

2.      Per fer la primera salsa, pelem i tallem gingebre, all, cibulet i pebrot vermell, tot molt petit, i ho posem en un bol amb el quètxup, l'oli de sèsam i el suc de la llimona.

3.      Per fer la segona salsa, ratllem el nap negre i afegim la mostassa de Dijon, la nata, el iogurt grec, l'anet, el suc de la mitja llimona i el vinagre d'arròs.

4.      Escalfem la planxa, posem paper sulfurat i fem una cocció suau de la ventresca pels 2 cantons.

5.      Ho servim amb les dues salses per poder anar sucant.

 

Anar al contingut