Ventresca de tonyina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau d'alt contingut en àcids grassos omega 3, greixos essencials per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g de ventresca de tonyina
Per marinar la tonyina
un tros de gingebre
un raig de salsa de soja
aigua mineral
un got d'oli d'oliva suau o de gira-sol
Per fer les salses
Quetxup japonès
75 g de quètxup
un gra d'all escaldat
un tros de gingebre de la mida d'un dit
suc de mitja llimona
un raig d'oli de sèsam
un manat de cibulet
mig pebrot vermell pelat
Salsa de iogurt
una cullerada de mostassa de Dijon
50 g de nata 35%
un iogurt grec
un nap negre ratllat fi
un raig de vinagre d'arròs
suc de mitja llimona
anet
PREPARACIÓ
1. Marinem la tonyina durant 6 hores amb aigua, soja, oli d'oliva suau i gingebre.
2. Per fer la primera salsa, pelem i tallem gingebre, all, cibulet i pebrot vermell, tot molt petit, i ho posem en un bol amb el quètxup, l'oli de sèsam i el suc de la llimona.
3. Per fer la segona salsa, ratllem el nap negre i afegim la mostassa de Dijon, la nata, el iogurt grec, l'anet, el suc de la mitja llimona i el vinagre d'arròs.
4. Escalfem la planxa, posem paper sulfurat i fem una cocció suau de la ventresca pels 2 cantons.
5. Ho servim amb les dues salses per poder anar sucant.