Ventre de porc amb cigrons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rabasseda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de cigrons
  • 700 g de ventre de porc
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 manat d'herbes (porro, farigola, llorer, pastanaga, canyella)
  • 4 grans d'all
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Comenceu escaldant el ventre de porc per treure'n totes les impureses.
Quan arrenqui el bull, traieu-lo, coleu-lo i reserveu-lo. D'altra banda, poseu a bullir amb aigua i sal els cigrons que, previament, haureu tingut en remull tota la nit. És important que tinguin una cocció lenta. Mentrestant, feu el sofregit amb oli i la ceba ben picada, i quan estigui daurada, incorporeu-hi els alls sencers (són els que s'hauran de fer servir per la picada). Després, afegiu-hi el ventre de porc. Quan s'hagi daurat tot, retireu els alls i afegiu-hi el tomàquet pelat i sense llavors i tallat ben petit. Si us queda sec, podeu afegir-hi una mica d'oli. Un cop tingueu el sofregit a punt, incorporeu-lo a la cassola amb els cigrons, juntament amb el manat d'herbes. Quan estiguin els cigrons cuits, i 5 minuts abans de treure'ls, afegiu-hi la picada d'alls. I per a acabar, ja ho podeu servir.
Anar al contingut