Ventall ibèric amb chimichurri
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El chimichurri és una salsa a base de julivert, all, orenga i oli, què és molt aromàtica i també saludable, gràcies a les herbes fresques que contéAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
1 kg ventall ibèric
700 g patates morades
80 ml oli OVE
40 ml vinagre Chardonnay
2 bitxos frescos
2 grans d'all
Orenga fresca
Sajolida
Julivert
Estragó Marduix
Comí
Farigola
Mostassa antiga
Llard
Aigua mineral
Sal
PREPARACIÓ
- Bullim en una olla durant 15 minuts els 700 g de patata morada.
- Preparem un bany de sal amb una proporció de 30 g de sal per 1 litre d'aigua.
- Submergim el ventall en el bany de sal, on el mantindrem durant 15 minuts.
- Posem en un bol 2 grans d'all tallats a microbrunesa, hi afegim orenga fresca, sajolida, julivert, estragó i marduix finament picats. Posem, a més, comí en pols, 80 ml d'oli OVE i 40 ml de vinagre Chardonnay. Ho integrem tot.
- Traiem el ventall del bany de sal i l'eixuguem.
- Marquem el ventall a la paella. Només marcar-lo, no cal es faci per dins. El deixem reposar tapat per paper sulfurat i per paper d'alumini.
- En una paella al foc posem una cullerada de llard i farigola.
- Xafem les patates en un bol.
- Afegim les patates a la paella i les daurem fins a enrossir-les.
- Les pintem amb mostassa antiga i les reservem.
- Tallem el secret a tires i el reservem.
- Servim posant les patates, la carn i el chimichurri per sobre.