Ventall ibèric amb chimichurri

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El chimichurri és una salsa a base de julivert, all, orenga i oli, què és molt aromàtica i també saludable, gràcies a les herbes fresques que contéAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

     

    1 kg ventall ibèric

    700 g patates morades

    80 ml oli OVE

    40 ml vinagre Chardonnay

    2 bitxos frescos

    2 grans d'all

    Orenga fresca

    Sajolida

    Julivert

    Estragó Marduix

    Comí

    Farigola

    Mostassa antiga

    Llard

    Aigua mineral

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Bullim en una olla durant 15 minuts els 700 g de patata morada.
  2. Preparem un bany de sal amb una proporció de 30 g de sal per 1 litre d'aigua.
  3. Submergim el ventall en el bany de sal, on el mantindrem durant 15 minuts.
  4. Posem en un bol 2 grans d'all tallats a microbrunesa, hi afegim orenga fresca, sajolida, julivert, estragó i marduix finament picats. Posem, a més, comí en pols, 80 ml d'oli OVE i 40 ml de vinagre Chardonnay. Ho integrem tot.
  5. Traiem el ventall del bany de sal i l'eixuguem.
  6. Marquem el ventall a la paella. Només marcar-lo, no cal es faci per dins. El deixem reposar tapat per paper sulfurat i per paper d'alumini.
  7. En una paella al foc posem una cullerada de llard i farigola.
  8. Xafem les patates en un bol.
  9. Afegim les patates a la paella i les daurem fins a enrossir-les.
  10. Les pintem amb mostassa antiga i les reservem.
  11. Tallem el secret a tires i el reservem.
  12. Servim posant les patates, la carn i el chimichurri per sobre.
Anar al contingut