Vegetals envinagrats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La col és una verdura de temporada, en vitamines i minerals i que aporta poques calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

    Col i olives

    1 col llisa

    300 cl de vinagre de merlot

    50 g de sucre

    Farigola

    Vi ranci

    1 llima

    All

    Aigua

    Olives gaspatxes picants

     

     

     Flors de carbassó

    500 g de carbassó amb flor

    2 grans d'alls

    300 cl de vinagre d'arròs

    50 g de sucre

    1 raig de vi ranci

    Safrà

    Farigola

    Aigua

    Llorer

    Gingebre

PREPARACIÓ

  1. Esterilitzem els pots on guardarem les conserves bullint-los. També bullirem les tapes.

Col i olives

  1. Tallem a juliana 1 col llisa d'amanida
  2. En una cassola amb aigua escaldem la col. La posem en aigua bullent i tot seguit tallem la cocció amb aigua i gel. Reservem.
  3. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE.
  4. Pelem i laminem un gra d'all.
  5. El tirem a la cassola amb l'oli i hi afegim farigola.
  6. Tirem un raig de vi ranci a la cassola i deixem que s'evapori l'alcohol.
  7. Afegim 300 ml de vinagre merlot, 50 g de sucre i remenem fins que es desfaci el sucre.
  8. Tirem el suc d'una llima dins la cassola. Apaguem el foc.
  9. Afegim la col reservada escorreguda. Ho remenem per a que s'impregni tot i ho deixem reposar 2 minuts.
  10. Escalfem 300 ml d'aigua.
  11. Posem dins els pots l'escabetx de col, un grapat d'olives gaspatxes picants i ho acabem d'omplir amb l'aigua calenta.
  12. Posem els pots en una cassola alta amb aigua bullent amb un drap al cul perquè quan els pots ballin no es trenquin. Ho deixem bullint 5 minuts.
  13. Tapem els pots de col i els deixem bullir 5 minuts més
  14.  Traiem els pots de l'olla i els posem de cap per avall mentre es refreden perquè facin el buit.

 

Flors de carbassó

  1. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE.
  2. Pelem i tallem de llarg 2 grans d'all.
  3. Fem ballar els alls a la cassola amb oli calent.
  4. Pelem i laminem un tros de gingebre.
  5. Hi afegim farigola, safrà, pebre, una fulla de llorer, un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
  6. Hi afegim 300 ml de vinagre d'arròs, 50 g de sucre i remenem fins que es desfaci el sucre. Apaguem el foc.
  7. Afegim els 500 g de flors de carbassó amb el seu carbassó tallats per la meitat a l'escabetx i deixem que reposi 2 min.
  8. Posem els pots amb els carbassons en una cassola alta amb aigua bullent amb un drap al cul perquè quan els pots ballin no es trenquin. Ho deixem bullint 5 minuts.
  9. Tapem els pots amb els carbassons i els deixem bullir 5 minuts més
  10. Traiem els pots de l'olla i els posem de cap per avall mentre es refreden perquè facin el buit.