Vatapà (Puré de cacauets i gambetes seques) - Brasil
- Programa: Karakia
- Cuina: Ilda Soares de Oliveira, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 barres de pa
- 100 g de cacauets
- 100 g d'anacards
- gambetes seques
- llet de coco
- llet
- ceba
- gingebre
- coriandre
- tomàquet
- oli de palma
- sal
PREPARACIÓ
Deixeu el pa en remull amb la llet durant uns 20 minuts.
Després, tritureu-lo amb la llet de coco fins que quedi bastant líquid. Aboqueu-ho en una cassola de fang i reserveu-ho.
En un altre bol, tritureu-hi un bon grapat de gambetes seques amb un tros de gingebre, els anacards, els cacauets i un got d'aigua.
Un cop triturat, afegiu-hi força ceba i tomàquet i una mica de coriandre per condimenta-ho.
Torneu a triturar-ho tot i aboqueu-ho a la cassola de fang.
Poseu la cassola al foc i deixeu que cogui a foc lent. Perquè no es facin grumolls, ho heu d'anar remenant sense parar fins que aconseguiu la textura d'un puré.
De tant en tant, hi heu d'anar afegint un rajolí d'oli de palma.
Sabreu que el puré està a punt quan vegeu com es formen bombolletes en fer xup-xup.
Després, tritureu-lo amb la llet de coco fins que quedi bastant líquid. Aboqueu-ho en una cassola de fang i reserveu-ho.
En un altre bol, tritureu-hi un bon grapat de gambetes seques amb un tros de gingebre, els anacards, els cacauets i un got d'aigua.
Un cop triturat, afegiu-hi força ceba i tomàquet i una mica de coriandre per condimenta-ho.
Torneu a triturar-ho tot i aboqueu-ho a la cassola de fang.
Poseu la cassola al foc i deixeu que cogui a foc lent. Perquè no es facin grumolls, ho heu d'anar remenant sense parar fins que aconseguiu la textura d'un puré.
De tant en tant, hi heu d'anar afegint un rajolí d'oli de palma.
Sabreu que el puré està a punt quan vegeu com es formen bombolletes en fer xup-xup.