Varskes apkepas (Pastís de mató) - Lituània
- Programa: Karakia
- Cuina: Audrius Stasiulaitis, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg de mató
- 2 ous
- sucre
- vainilla
- farina
- panses
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn.
Barregeu tots els ingredients fins que obtingueu una massa elàstica i homogènia (de farina, poseu-n'hi la que admeti la barreja, sense que quedi una massa compacta). També podeu barrejar la farina amb farina de blat de moro i el pastís us quedarà més esponjós.
Si ho preferiu, podeu posar-hi panses de Corint; d'aquesta manera no us hi trobareu els pinyols.
Aboqueu la massa en un motllo i enforneu-ho durant uns 25 minuts.
Barregeu tots els ingredients fins que obtingueu una massa elàstica i homogènia (de farina, poseu-n'hi la que admeti la barreja, sense que quedi una massa compacta). També podeu barrejar la farina amb farina de blat de moro i el pastís us quedarà més esponjós.
Si ho preferiu, podeu posar-hi panses de Corint; d'aquesta manera no us hi trobareu els pinyols.
Aboqueu la massa en un motllo i enforneu-ho durant uns 25 minuts.