Un xató diferent

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Valentí Mongay
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Salseta, Sitges
  • Informació nutricional
    -Obre

    La majoria de les algues destaquen per la seva riquesa en iode, mineral indispensable pel bon funcionament de les glàndules tiroides i la regulació del metabolisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 escarola perruqueta
  • 100 g d'olives arbequines
  • 100 g d'olives negres
  • 6 verats
  • 35 g de flocs d'algues seques
  • 50 g de tàperes
  • 200 g de sal
  • 100 g de sucre
  • 25 ml d'oli d'oliva verge extra d'arbequines
  • sal
  • Per a la salsa:
  • 125 g d'ametlles torrades pelades
  • 125 g d'oli d'oliva verge extra d'arbequines
  • 8 nyores
  • 4 grans d'all
  • 50 ml de vinagre

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu en un bol la sal i el sucre, barregeu-ho bé, poseu-hi els filets de verat, cobriu-los amb la barreja i deixeu-los macerar a la nevera durant 8 hores.
  2. Després, poseu els filets en un bol amb oli d'oliva i reserveu-los.
  3. Per fer la salsa, poseu en un bol les ametlles, els grans d'all, el vinagre, la polpa de les nyores ja hidratades, una mica de l'aigua d'hidratar les nyores i tritureu-ho amb el túrmix.
  4. Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi l'oli i remeneu-ho bé.
  5. A continuació, poseu en un bol l'escarola, els filets de verat, les algues ja hidratades, les tàperes, les olives, una mica de sal i la salsa i remeneu-ho tot bé.I ja per acabar, emplateu l'amanida.
Anar al contingut