Tupina de porc

INGREDIENTS

  • 1 kg de canya de llom de porc

    oli d'oliva verge extra de l'Empordà (DOP)

    6 grans d'all

    pebre negre

    1 got de vi blanc

    1 got de vinagre

    50 g de sal

    aigua mineral

    romaní

    1 manat d'orenga fresca

    llorer

PREPARACIÓ

Triturem el llorer, els alls, el got de vi blanc, 50 g de sal, romaní i orenga dins d'un tàper gran amb 1 litre d'aigua. Hi submergim la canya de llom i ho deixem 12 hores tapat a la nevera.

Eixuguem bé el llom, el tallem en 5 o 6 trossos i el confitem amb oli. És a dir, en un pot hi posem els trossos de carn, ho cobrim d'oli fins a dalt i ho coem al foc molt baix durant 2 hores.

Un cop la carn està cuita, retirem l'oli, el deixem refredar amb més romaní. Marquem els talls de carn, que quedi una mica de crosta i, quan l'oli és fred, hi tornem a posar la carn i ho tanquem en un recipient hermètic.

Anar al contingut