Tupina de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
1 kg de canya de llom de porc
oli d'oliva verge extra de l'Empordà (DOP)
6 grans d'all
pebre negre
1 got de vi blanc
1 got de vinagre
50 g de sal
aigua mineral
romaní
1 manat d'orenga fresca
llorer
PREPARACIÓ
Triturem el llorer, els alls, el got de vi blanc, 50 g de sal, romaní i orenga dins d'un tàper gran amb 1 litre d'aigua. Hi submergim la canya de llom i ho deixem 12 hores tapat a la nevera.
Eixuguem bé el llom, el tallem en 5 o 6 trossos i el confitem amb oli. És a dir, en un pot hi posem els trossos de carn, ho cobrim d'oli fins a dalt i ho coem al foc molt baix durant 2 hores.
Un cop la carn està cuita, retirem l'oli, el deixem refredar amb més romaní. Marquem els talls de carn, que quedi una mica de crosta i, quan l'oli és fred, hi tornem a posar la carn i ho tanquem en un recipient hermètic.