Tupí de poma i llonganissa amb amanida d'api, nous i regalèssia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Castaño
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
- Informació nutricional -Obre
La combinació de la regalèssia amb la llimona millora les digestions del àpats reduint l'acidesa o reflux.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 200 g de poma
- 300 g de llonganissa (botifarra crua)
- 500 g d'oli d'arbequina
- 100 g de nous
- 1 branca d'api amb fulla tendra
- 1 tros de regalèssia de bastó
- 1 llimona
- enciamets variats
- sal i pebre blanc
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les pomes a quarts i traieu-ne els cors.
Per fer el tupí, poseu els quarts en un pot de conserva fins més o menys la meitat del pot, poseu-hi la botifarra a sobre, cobriu-la amb més poma fins a omplir el pot, afegiu-hi oli abundant, tapeu el pot i deixeu-lo coure al bany maria durant 90 minuts. Després, heu de guardar la conserva durant un mínim de 30 dies.
Passat aquest temps, traieu la poma i la botifarra del pot.
A continuació, poseu en un bol els enciamets i l'api tallats a trossos, amaniu-ho amb l'oli del tupí, suc de llimona, sal i pebre i remeneu-ho bé.
Tot seguit, talleu la botifarra a làmines llargues i cobriu les parets d'un mottle rodó. I ja per acabar, emplateu el motlle, ompliu-lo amb els enciamets amanits, poseu-hi a sobre les nous, els talls de poma i la regalèssia i desemmotlleu-ho.
Per fer el tupí, poseu els quarts en un pot de conserva fins més o menys la meitat del pot, poseu-hi la botifarra a sobre, cobriu-la amb més poma fins a omplir el pot, afegiu-hi oli abundant, tapeu el pot i deixeu-lo coure al bany maria durant 90 minuts. Després, heu de guardar la conserva durant un mínim de 30 dies.
Passat aquest temps, traieu la poma i la botifarra del pot.
A continuació, poseu en un bol els enciamets i l'api tallats a trossos, amaniu-ho amb l'oli del tupí, suc de llimona, sal i pebre i remeneu-ho bé.
Tot seguit, talleu la botifarra a làmines llargues i cobriu les parets d'un mottle rodó. I ja per acabar, emplateu el motlle, ompliu-lo amb els enciamets amanits, poseu-hi a sobre les nous, els talls de poma i la regalèssia i desemmotlleu-ho.