Truita oberta de mongetes amb botifarra i arengada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Picas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Ginjoler, Girona
- Informació nutricional -Obre
L'arengada és molt rica en EPA, un greix molt saludable que ens protegeix de processos inflamatorisAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de mongets (mongetes petites) cuits
- una mica d'aigua de cocció dels mongets
- 1 botifarra de perol blanca
- 1 botifarra de perol negra
- 2 ous
- 20 g de farina
- 5 g de llevat químic
- 1 arengada
- escarola
- sal
- Per a l'oli aromatitzat:
- 1 bitxo de Girona envinagrat
- 1 ceba tendra
- 100 cl d'oli
PREPARACIÓ
Per fer l'oli aromatitzat, poseu en un bol l'oli, l'arengada remullada i neta, el bitxo de Girona i la ceba tendra, tot tallat a trossets, i deixeu-ho macerar durant unes hores.
A continuació, poseu en un bol tres quartes parts dels mongets, els ous, la farina, el llevat, una mica de l'aigua de la cocció dels mongets i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix. Després, deixeu reposar la barreja durant mitja horeta.
Tot seguit, poseu la barreja en una paella amb oli i afegiu-hi per sobre unes quantes rodanxes de botifarra i uns quants mongets sencers i deixeu-ho coure uns minuts.
Quan les vores de la truita estiguin dauradetes, poseu la paella al forn durant uns 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu la truita, poseu-hi l'escarola al costat i amaniu-ho tot amb l'oli aromatitzat.
A continuació, poseu en un bol tres quartes parts dels mongets, els ous, la farina, el llevat, una mica de l'aigua de la cocció dels mongets i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix. Després, deixeu reposar la barreja durant mitja horeta.
Tot seguit, poseu la barreja en una paella amb oli i afegiu-hi per sobre unes quantes rodanxes de botifarra i uns quants mongets sencers i deixeu-ho coure uns minuts.
Quan les vores de la truita estiguin dauradetes, poseu la paella al forn durant uns 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu la truita, poseu-hi l'escarola al costat i amaniu-ho tot amb l'oli aromatitzat.