Truita oberta de mongetes amb botifarra i arengada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Picas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Ginjoler, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arengada és molt rica en EPA, un greix molt saludable que ens protegeix de processos inflamatorisAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de mongets (mongetes petites) cuits
  • una mica d'aigua de cocció dels mongets
  • 1 botifarra de perol blanca
  • 1 botifarra de perol negra
  • 2 ous
  • 20 g de farina
  • 5 g de llevat químic
  • 1 arengada
  • escarola
  • sal
  • Per a l'oli aromatitzat:
  • 1 bitxo de Girona envinagrat
  • 1 ceba tendra
  • 100 cl d'oli

PREPARACIÓ

Per fer l'oli aromatitzat, poseu en un bol l'oli, l'arengada remullada i neta, el bitxo de Girona i la ceba tendra, tot tallat a trossets, i deixeu-ho macerar durant unes hores.

A continuació, poseu en un bol tres quartes parts dels mongets, els ous, la farina, el llevat, una mica de l'aigua de la cocció dels mongets i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix. Després, deixeu reposar la barreja durant mitja horeta.

Tot seguit, poseu la barreja en una paella amb oli i afegiu-hi per sobre unes quantes rodanxes de botifarra i uns quants mongets sencers i deixeu-ho coure uns minuts.

Quan les vores de la truita estiguin dauradetes, poseu la paella al forn durant uns 5 minuts.

I ja per acabar, emplateu la truita, poseu-hi l'escarola al costat i amaniu-ho tot amb l'oli aromatitzat.
Anar al contingut