Truita de riu del Pallars amb alls

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Tatiana Bondia
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cava, Tàrrega (Urgell)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de truita amb els ous
  • 3 cabeces d'all
  • 200 g de vinagre
  • 1 l d'oli verge extra
  • 7,5 g de mantega
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 4 llesques de pa
  • Flor de sal

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu la truita de riu, talleu-la en supremes i reserveu-ne els ous a la nevera.

A continuació, esclafeu una mica les cabeces d'all, amb l'ajuda d'una mà de morter o amb el mànec d'un ganivet, traieu-los la pell més seca i superficial, talleu els alls per la meitat, deixant-hi la pell que encara tenen, poseu-los en una cassola amb un dit d'oli ben calent, juntament amb les fulles de llorer i la branca de farigola, i deixeu-los estovar i que agafin color. Seguidament, afegiu-hi les supremes de truita de riu, amb una mica de flor de sal, i deixeu-ho coure a foc fort. Quan estiguin dauradetes, poseu-hi el vinagre i apagueu el foc.

Mentrestant, coeu lleugerament els ous de truita en una paella amb un raig d'oli i una mica de sal.

Tot seguit, torreu el pa al forn, suqueu al torrada amb mantega i poseu-hi una mica de flor de sal per sobre.

I ja per acabar, emplateu una suprema de truita de riu, sense pell, a un costat del plat, poseu-hi al damunt tot d'alls i col•loqueu-hi al costat la torrada coberta amb ous de truita.
Anar al contingut