Truita de riu del Pallars amb alls
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tatiana Bondia
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cava, Tàrrega (Urgell)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de truita amb els ous
- 3 cabeces d'all
- 200 g de vinagre
- 1 l d'oli verge extra
- 7,5 g de mantega
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de farigola
- 4 llesques de pa
- Flor de sal
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu la truita de riu, talleu-la en supremes i reserveu-ne els ous a la nevera.
A continuació, esclafeu una mica les cabeces d'all, amb l'ajuda d'una mà de morter o amb el mànec d'un ganivet, traieu-los la pell més seca i superficial, talleu els alls per la meitat, deixant-hi la pell que encara tenen, poseu-los en una cassola amb un dit d'oli ben calent, juntament amb les fulles de llorer i la branca de farigola, i deixeu-los estovar i que agafin color. Seguidament, afegiu-hi les supremes de truita de riu, amb una mica de flor de sal, i deixeu-ho coure a foc fort. Quan estiguin dauradetes, poseu-hi el vinagre i apagueu el foc.
Mentrestant, coeu lleugerament els ous de truita en una paella amb un raig d'oli i una mica de sal.
Tot seguit, torreu el pa al forn, suqueu al torrada amb mantega i poseu-hi una mica de flor de sal per sobre.
I ja per acabar, emplateu una suprema de truita de riu, sense pell, a un costat del plat, poseu-hi al damunt tot d'alls i colloqueu-hi al costat la torrada coberta amb ous de truita.
A continuació, esclafeu una mica les cabeces d'all, amb l'ajuda d'una mà de morter o amb el mànec d'un ganivet, traieu-los la pell més seca i superficial, talleu els alls per la meitat, deixant-hi la pell que encara tenen, poseu-los en una cassola amb un dit d'oli ben calent, juntament amb les fulles de llorer i la branca de farigola, i deixeu-los estovar i que agafin color. Seguidament, afegiu-hi les supremes de truita de riu, amb una mica de flor de sal, i deixeu-ho coure a foc fort. Quan estiguin dauradetes, poseu-hi el vinagre i apagueu el foc.
Mentrestant, coeu lleugerament els ous de truita en una paella amb un raig d'oli i una mica de sal.
Tot seguit, torreu el pa al forn, suqueu al torrada amb mantega i poseu-hi una mica de flor de sal per sobre.
I ja per acabar, emplateu una suprema de truita de riu, sense pell, a un costat del plat, poseu-hi al damunt tot d'alls i colloqueu-hi al costat la torrada coberta amb ous de truita.