Truita de patates i tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La truita de patates ens aporta hidrats de carboni de les patates, greixos i les proteïnes de l'ou, per això l'hem d'acompanyar d'una gran amanida verda, per a un àpat complet i equilibratAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS
1,100 kg patates
8 ous
Tòfona
Sal fina
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem patates i les escapcem molt finament.
- Reservem les patates en un bol amb aigua, si cal.
- Escalfem l'oli de la paella per fregir les patates.
- Eixuguem bé les patates si les hem posat en remull per què molles esquitxaran molt quan les posem a la paella.
- Quan l'oli està calent aboquem les patates a la paella i les fregim sense gairebé tocar-les. Com a molt, amb les pinces, podem anar girant les que veiem que s'enrosseixen. Quan veiem que les patates estan una mica rosses de les vores però del mig no, apaguem el foc i les traiem amb un colador o una escumadora.
- Salem les patates quan les traiem de la paella.
- Agafem un bol gros i batem 8 ous.
- Afegim al bol les patates fregides, ratllem la tòfona al damunt i hi posem sal. Ho integrem tot.
- Aboquem el contingut del bol a la paella que ja tenim calenta amb dues cullerades d'oli. Sacsegem la paella amb moviments verticals i circulars durant 1 minut. L'objectiu és que l'ou qualli de mica en mica però només a la part exterior i que, de dins, sigui com una fondant.
- Girem la truita amb l'ajut d'un plat i continuem la cocció 1 minut més.
- Traiem la truita i emplatem.