Truita de patates i tòfona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La truita de patates ens aporta hidrats de carboni de les patates, greixos i les proteïnes de l'ou, per això l'hem d'acompanyar d'una gran amanida verda, per a un àpat complet i equilibratAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

    1,100 kg patates

    8 ous

    Tòfona  

    Sal fina

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Pelem patates i les escapcem molt finament.
  2. Reservem les patates en un bol amb aigua, si cal.
  3. Escalfem l'oli de la paella per fregir les patates.
  4. Eixuguem bé les patates si les hem posat en remull per què molles esquitxaran molt quan les posem a la paella.
  5. Quan l'oli està calent aboquem les patates a la paella i les fregim sense gairebé tocar-les. Com a molt, amb les pinces, podem anar girant les que veiem que s'enrosseixen. Quan veiem que les patates estan una mica rosses de les vores però del mig no, apaguem el foc i les traiem amb un colador o una escumadora.  
  6. Salem les patates quan les traiem de la paella.
  7. Agafem un bol gros i batem 8 ous.
  8. Afegim al bol les patates fregides, ratllem la tòfona al damunt i hi posem sal. Ho integrem tot.
  9. Aboquem el contingut del bol a la paella que ja tenim calenta amb dues cullerades d'oli. Sacsegem la paella amb moviments verticals i circulars durant 1 minut. L'objectiu és que l'ou qualli de mica en mica però només a la part exterior i que, de dins, sigui com una fondant.
  10.  Girem la truita amb l'ajut d'un plat i continuem la cocció 1 minut més.
  11.  Traiem la truita i emplatem.
Anar al contingut