Truita de carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carxofa és de les poques hortalisses en què la part comestible és la flor. És especialment rica en minerals com el magnesi, el fòsfor i el potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 carxofes
6 ous
70 ml de nata
4 llesques de pa de pagès
3 tomàquets de penjar
Un gra d'all
Sal
Pebre blanc
Sal en escates
Oli de confitar
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Omplim un pot amb oli de confitar i l'escalfem a foc lent.
- Pelem, tornegem i desbarbem 8 carxofes.
- Fiquem els cors al pot i les confitem a 90º durant 20 minuts.
- Traiem els cors del pot i els tallem a làmines. Els reservem.
- En un bol batem 6 ous.
- Hi afegim sal i pebre blanc. Ho batem, hi afegim la nata i ho seguim batent fins a barrejar tots els ingredients.
- Amb el contingut del bol fem 4 truites en una paella amb un raig d'oli OVE. Les reservem.
- Tallem 4 llesques de pa de pagès i les torrem en una paella.
- Freguem 1 gra d'all per les torrades.
- Suquem les torrades amb tomàquet de penjar, escates de sal, oli i les emplatem.
- Posem les truites damunt el pa i hi afegim un raig d'oli.