Truita de carbassó i romaní

imatge
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El romaní és una herba aromàtica que conté un oli essencial amb una acció estimulant del sistema circulatori.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    6 ous

    4 rovells

    400 g de carbassons

    150 ml de nata

    100 g de farina

    70 g mantega

    2 g de llevat químic

    1 cervesa

    sal

    pebre

    nata

    mostassa Dijon

    romaní

    vi ranci

    un gra d'all

    oli

    sal

PREPARACIÓ

  1. Preparem una orly que serà l'arrebossat dels carbassons batent 100 g de farina, una cervesa, una mica d'oli i sal. Ho reservem a la nevera.
  2. Separem flors de carbassó del carbassó i tallem a la microbrunesa el carbassó i el fem suar a foc lent en una cassola amb força oli OVE
  3. Posem en un pot 150 ml de nata amb romaní i ho portem a ebullició. Ho retirem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts mentre s'atempera.
  4. Pugem el foc de la cassola per caramel·litzar el carbassó
  5. Batem 6 ous en un bol i hi afegim 2 g de llevat químic. Deixem que s'infli durant 5 minuts
  6. Afegim un raig de vi ranci al carbassó i el salpebrem. Amb el foc encès deixem que s'evapori l'alcohol. Eliminem l'excés d'oli del carbassó i el reservem en un bol.
  7. Separarem les clares i els rovells de 4 ous. Guardem les clares a la nevera.
  8. Afegim al bol dels rovells 70 g de mantega pomada i remenem amb varetes elèctriques.
  9. Hi afegim 1 culleradeta de mostassa de Dijon i un pols de sal. Ho barregem i ho passem tot a una mànega.
  10. Colem la nata infusionada en el bol dels ous amb llevat químic.
  11. Afegim el carbassó al bol amb ous i llevat i ho guardem a la nevera. Ho deixem 30 minuts. Fem el mateix amb la mànega pastissera.
  12. Posem una paella al foc amb oli OVE i hi refreguem 1 all aixafat.
  13. Traiem de la nevera l'ou amb carbassó i ho fem pels dos costats  a la paella.
  14. Posem una paella al foc amb oli OVE.
  15. Traiem de la nevera la salsa orly i n'arrebossem les 4 flors de carbassó prèviament enfarinades.
  16. Fregim les flors i retirem l'oli sobrant en una safata amb paper absorbent.
  17. Servim una porció de la truita en un plat amb la salsa de rovells per sobre i la flor de carbassó al costat.