Truita de carbassó i romaní
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El romaní és una herba aromàtica que conté un oli essencial amb una acció estimulant del sistema circulatori.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 ous
4 rovells
400 g de carbassons
150 ml de nata
100 g de farina
70 g mantega
2 g de llevat químic
1 cervesa
sal
pebre
nata
mostassa Dijon
romaní
vi ranci
un gra d'all
oli
sal
PREPARACIÓ
- Preparem una orly que serà l'arrebossat dels carbassons batent 100 g de farina, una cervesa, una mica d'oli i sal. Ho reservem a la nevera.
- Separem flors de carbassó del carbassó i tallem a la microbrunesa el carbassó i el fem suar a foc lent en una cassola amb força oli OVE
- Posem en un pot 150 ml de nata amb romaní i ho portem a ebullició. Ho retirem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts mentre s'atempera.
- Pugem el foc de la cassola per caramel·litzar el carbassó
- Batem 6 ous en un bol i hi afegim 2 g de llevat químic. Deixem que s'infli durant 5 minuts
- Afegim un raig de vi ranci al carbassó i el salpebrem. Amb el foc encès deixem que s'evapori l'alcohol. Eliminem l'excés d'oli del carbassó i el reservem en un bol.
- Separarem les clares i els rovells de 4 ous. Guardem les clares a la nevera.
- Afegim al bol dels rovells 70 g de mantega pomada i remenem amb varetes elèctriques.
- Hi afegim 1 culleradeta de mostassa de Dijon i un pols de sal. Ho barregem i ho passem tot a una mànega.
- Colem la nata infusionada en el bol dels ous amb llevat químic.
- Afegim el carbassó al bol amb ous i llevat i ho guardem a la nevera. Ho deixem 30 minuts. Fem el mateix amb la mànega pastissera.
- Posem una paella al foc amb oli OVE i hi refreguem 1 all aixafat.
- Traiem de la nevera l'ou amb carbassó i ho fem pels dos costats a la paella.
- Posem una paella al foc amb oli OVE.
- Traiem de la nevera la salsa orly i n'arrebossem les 4 flors de carbassó prèviament enfarinades.
- Fregim les flors i retirem l'oli sobrant en una safata amb paper absorbent.
- Servim una porció de la truita en un plat amb la salsa de rovells per sobre i la flor de carbassó al costat.