Truita amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La samfaina és una combinació de verdures rica en fibra, vitamines i minerals, molt interessant per enriquir molts platsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Truita amb samfaina
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 ous
2 albergínies
2 cebes
2 tomacons
1 pebrot
2 grans d'all
1 bitxo
300 ml brou de verdures
15 g midó de blat de moro
Nata 35%
Vi ranci
Orenga
Farigola
Alfàbrega
Pebre vermell fumat dolç
Pebre blanc
Sal
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Escalivem 1 pebrot, 2 albergínies i 2 cebes, durant 40', anant girant les verdures perquè es facin de totes bandes.
- Pelem, eixuguem i tallem la verdura escalivada. Serà el farcit de la truita.
- Per fer el suc, en una cassola posem un raig d'oli, 2 grans d'all que haurem pelat i laminat i 1 bitxo a rodelles. Un cop agafen color, hi afegim orenga, farigola, 2 tomacons ratllats, 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, i ho ofeguem amb un raig de vi ranci.
- Hi aboquem gairebé 300 ml de brou de verdures.
- A la part de brou que hem reservat, hi desfem 15 g de midó de blat de moro, i l'afegim a la cassola.
- Ho salpebrem i ho deixem coure uns 5 minuts, fins que agafi textura.
- Per a cada truita, farem el següent: batem dos ous amb un rajolí de nata, ho salpebrem amb pebre blanc i ho aboquem a una paella on tindrem oli calent. Hi posem una mica de samfaina per damunt i cargolem la truita sobre si mateixa.
- Servim posant una mica de suc al fons. Al damunt hi posem la truita. Ho acabem amb unes fulles d'alfàbrega o herba aromàtica.