Truita amb samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La samfaina és una combinació de verdures rica en fibra, vitamines i minerals, molt interessant per enriquir molts platsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Truita amb samfaina

     

    INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    8 ous

    2 albergínies

    2 cebes

    2 tomacons

    1 pebrot

    2 grans d'all

    1 bitxo

    300 ml brou de verdures

    15 g midó de blat de moro

    Nata 35%

    Vi ranci

    Orenga

    Farigola

    Alfàbrega

    Pebre vermell fumat dolç

    Pebre blanc

    Sal

    Oli d'oliva verge extra

     

PREPARACIÓ

  1. Escalivem 1 pebrot, 2 albergínies i 2 cebes, durant 40', anant girant les verdures perquè es facin de totes bandes.
  2. Pelem, eixuguem i tallem la verdura escalivada. Serà el farcit de la truita.
  3. Per fer el suc, en una cassola posem un raig d'oli, 2 grans d'all que haurem pelat i laminat i 1 bitxo a rodelles. Un cop agafen color, hi afegim orenga, farigola, 2 tomacons ratllats, 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, i ho ofeguem amb un raig de vi ranci.
  4. Hi aboquem gairebé 300 ml de brou de verdures.
  5. A la part de brou que hem reservat, hi desfem 15 g de midó de blat de moro, i l'afegim a la cassola.
  6. Ho salpebrem i ho deixem coure uns 5 minuts, fins que agafi textura.
  7. Per a cada truita, farem el següent: batem dos ous amb un rajolí de nata, ho salpebrem amb pebre blanc i ho aboquem a una paella on tindrem oli calent. Hi posem una mica de samfaina per damunt i cargolem la truita sobre si mateixa.
  8. Servim posant una mica de suc al fons. Al damunt hi posem la truita. Ho acabem amb unes fulles d'alfàbrega o herba aromàtica.

 

Anar al contingut