Trufes de llimona i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per fer trufes de taronja
2 taronges
340 g xocolata blanca
180 ml llet
20 ml conyac
Cacau en pols
Per fer trufes de llimona
2 llimones
240 g xocolata negra
200 ml nata
40 ml llet
20 ml conyac
20 g mantega
Cacau en pols
PREPARACIÓ
- Per fer les trufes de llimona escalfem 40 g de llet amb 200 g de nata.
- Hi afegim les pells de 2 llimones, i quan arrenqui el bull, ho tapem, ho apartem del foc i ho deixem infusionar 30 minuts.
- Posem la xocolata negra al bany maria i ho anem remenant fins que estigui desfeta. La traiem del foc i hi colem la infusió de llimona. Ho remenem fins que estigui tot ben integrat.
- Hi afegim la mantega fosa i el conyac.
- Ho barregem bé i ho aboquem dins d'un motlle.
- Ho duem dues hores a la nevera perquè prengui cos. Passat aquest temps, ho traiem, ho tallem a quadradets, i els arrebossem amb xocolata en pols.
- Per fer les trufes de taronja, escalfem 180 g de llet sencera fresca.
- Hi afegim les pells de 2 taronges, i quan arrenqui el bull, ho tapem, ho apartem del foc i ho deixem infusionar 30 minuts.
- Posem la xocolata blanca al bany maria i ho anem remenant fins que estigui desfeta.
- La traiem del foc i hi colem la infusió de taronja.
- Ho remenem fins que estigui tot ben integrat.
- Hi afegim el conyac, ho remenem bé i ho aboquem a dins d'un motlle.
- Ho deixem 2 hores a la nevera.
- Ho traiem i en fem boletes, que arrebossem amb xocolata en pols.