Tronc de dos colors

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dolors Martí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Menut, Belianes (Urgell)

INGREDIENTS

  • 50 g de sucre
  • 90 g de farina
  • 1 cullerada de cacau en pols
  • 3 clares
  • 26 g de sucre
  • un pessic de sal
  • xarop de 30º
  • er a la trufa:
  • 400 g de nata
  • 40 g de sucre
  • 80 g de xocolata de cobertura

PREPARACIÓ

Per començar, munteu les clares d'ou i reserveu-les en un bol.
Seguidament, munteu els rovells amb una mica de sucre i xarop, afegiu-hi les clares muntades, la farina i barregeu-ho tot bé. A continuació, reserveu la meitat de la massa en una mànega i a l'altra meitat afegiu-hi el cacau, barregeu-ho bé i reserveu-ho en una altra mànega.

En una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat, feu tires alternades de les dues masses, tapeu-ho amb un altre paper sulfuritzat per treure-hi l'aire i poseu-ho al forn durant 10 minuts a 180 graus. Quan la massa estigui cuita, enrotlleu-la en calent.

Per fer la trufa, bulliu en un cassó la nata líquida. Quan estigui ben calenta, barregeu-la amb la xocolata i deixeu-la reposar durant 24 hores a la nevera. Finalment, munteu-la amb la batedora.

I ja per acabar, desenrotlleu la massa, farciu-la amb la trufa muntada i torneu a enrotllar-la.
Anar al contingut