Tripes amb cigrons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: José F. González
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Nou Ramonet, Barcelona

INGREDIENTS

  • 350 g de tripes bullides
  • 150 g de capipota bullit
  • 20 g de cansalada
  • 50 g de xoriço
  • 100 g de cigrons cuits
  • 75 g de tomàquet madur
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 caienes
  • oli d'oliva
  • 1 got de vi
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu la cansalada i el xoriço tallats en trossos petits en una paella amb oli.
Quan tot estigui ben ros, incorporeu-hi la ceba picada i deixeu-ho coure durant 3 minuts. Després, afegiu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell picats, el llorer, la barreja de 5 pebres i el tomàquet tallat a daus. Quan tot estigui ben sofregit, poseu-hi el pebre, la caiena i el vi blanc i deixeu-ho reduir. A continuació, incorporeu-hi la tripa i els cigrons que prèviament haureu bullit i el brou d'au. Deixeu-ho coure durant 20 minuts.

I ja per acabar, emplateu les tripes i els cigrons i decoreu el plat amb una mica de julivet picat i una fulla de llorer.
Anar al contingut