Tripes amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: José F. González
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Nou Ramonet, Barcelona
INGREDIENTS
- 350 g de tripes bullides
- 150 g de capipota bullit
- 20 g de cansalada
- 50 g de xoriço
- 100 g de cigrons cuits
- 75 g de tomàquet madur
- 1 ceba
- 1 fulla de llorer
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 2 caienes
- oli d'oliva
- 1 got de vi
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu la cansalada i el xoriço tallats en trossos petits en una paella amb oli.
Quan tot estigui ben ros, incorporeu-hi la ceba picada i deixeu-ho coure durant 3 minuts. Després, afegiu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell picats, el llorer, la barreja de 5 pebres i el tomàquet tallat a daus. Quan tot estigui ben sofregit, poseu-hi el pebre, la caiena i el vi blanc i deixeu-ho reduir. A continuació, incorporeu-hi la tripa i els cigrons que prèviament haureu bullit i el brou d'au. Deixeu-ho coure durant 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu les tripes i els cigrons i decoreu el plat amb una mica de julivet picat i una fulla de llorer.
Quan tot estigui ben ros, incorporeu-hi la ceba picada i deixeu-ho coure durant 3 minuts. Després, afegiu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell picats, el llorer, la barreja de 5 pebres i el tomàquet tallat a daus. Quan tot estigui ben sofregit, poseu-hi el pebre, la caiena i el vi blanc i deixeu-ho reduir. A continuació, incorporeu-hi la tripa i els cigrons que prèviament haureu bullit i el brou d'au. Deixeu-ho coure durant 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu les tripes i els cigrons i decoreu el plat amb una mica de julivet picat i una fulla de llorer.