Tripa de bacallà guisada amb mongetes del ganxet i escamarlanets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Villagrasa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Feu, Sabadell
- Informació nutricional -Obre
Les mongetes són molt riques en fibra soluble que millora la nostre flora intestinal i reforça les nostres defensesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de tripa de bacallà
- 2 cebes tendres
- 2 tomàquets madurs
- 2 alls tendres
- 1 dl de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- unes quantes gotes d'anís sec
- 8 escamarlans petits
- 200 g de mongetes del ganxet cuites
- aigua mineral
- sal i pebre blanc
- un canonet de canyella
- julivert
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua mineral bullint escaldeu la tripa de bacallà prèviament tallada a trossos.
Quan estigui cuita, retireu-la del cassó, reserveu-ne l'aigua i deixeu-la refredar en un bol amb aigua freda.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tendra tallada en juliana, els alls tendres tallats a rodanxes, la fulla de llorer i la canyella. Abans que agafin color daurat, afegiu-hi el tomàquet prèviament pelat, sense llavors i tallat a trossos i el vi blanc.
Quan el vi hagi reduït, poseu-hi la tripa de bacallà, cobriu-la amb l'aigua de la seva cocció i deixeu-ho coure 20 minuts.
Tot seguit, afegiu-hi els escamarlanets i les mongetes, prèviament bullides, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi unes gotes d'anís i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb la tripa, poseu-hi els escamarlanets per sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
Quan estigui cuita, retireu-la del cassó, reserveu-ne l'aigua i deixeu-la refredar en un bol amb aigua freda.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tendra tallada en juliana, els alls tendres tallats a rodanxes, la fulla de llorer i la canyella. Abans que agafin color daurat, afegiu-hi el tomàquet prèviament pelat, sense llavors i tallat a trossos i el vi blanc.
Quan el vi hagi reduït, poseu-hi la tripa de bacallà, cobriu-la amb l'aigua de la seva cocció i deixeu-ho coure 20 minuts.
Tot seguit, afegiu-hi els escamarlanets i les mongetes, prèviament bullides, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi unes gotes d'anís i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb la tripa, poseu-hi els escamarlanets per sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.