Tripa de bacallà estofada amb mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Sala
INGREDIENTS
- 800 g de tripa de bacallà
- 200 g de mongetes del ganxet bullides
- 1 canó de canyella
- 1 fulla de llorer
- 3 cebes mitjanes
- 8 tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc
- unes gotes d'anís sec
- 2 grans d'all
- oli d'oliva
- sal, pebre i julivert
PREPARACIÓ
El dia abans de fer el plat, poseu en remull la tripa de bacallà i canvieu l'aigua una vegada.
Després renteu-la, traieu el tel negre que fa i poseu-la a escórrer. Comenceu fent arrencar el bull a la tripa en una olla. Mentrestant, comenceu a daurar la ceba tallada en juliana en una paella amb l'oli calent. Aneu-la remenant, tot vigilant que no es cremi. Quan la ceba ja hagi agafat color, afegiu-hi els alls tallats a làmines. Deixeu-los daurar i després incorporeu-hi la tripa de bacallà, prèviament escorreguda i refredada amb aigua freda perquè no quedi enganxada. Un cop estigui lleugerament sofregida, tireu-hi una mica de tomàquet (sense pell ni llavors i trossejat) i després l'aigua del tomàquet. Torneu-ho a remenar, incorporeu-hi el vi blanc i salpebreu-ho. Després afegiu-hi una fulla de llorer, un tros de canó de canyella i unes gotes d'anís sec. Deixeu-ho bullir uns 30 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi les mongetes i coeu-ho 5 minuts més. Finalment, ja podeu servir el plat decorat amb julivert.
Després renteu-la, traieu el tel negre que fa i poseu-la a escórrer. Comenceu fent arrencar el bull a la tripa en una olla. Mentrestant, comenceu a daurar la ceba tallada en juliana en una paella amb l'oli calent. Aneu-la remenant, tot vigilant que no es cremi. Quan la ceba ja hagi agafat color, afegiu-hi els alls tallats a làmines. Deixeu-los daurar i després incorporeu-hi la tripa de bacallà, prèviament escorreguda i refredada amb aigua freda perquè no quedi enganxada. Un cop estigui lleugerament sofregida, tireu-hi una mica de tomàquet (sense pell ni llavors i trossejat) i després l'aigua del tomàquet. Torneu-ho a remenar, incorporeu-hi el vi blanc i salpebreu-ho. Després afegiu-hi una fulla de llorer, un tros de canó de canyella i unes gotes d'anís sec. Deixeu-ho bullir uns 30 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi les mongetes i coeu-ho 5 minuts més. Finalment, ja podeu servir el plat decorat amb julivert.