Tripa amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Ramonet
INGREDIENTS
- 350 g de tripa
- 150 g de capipota
- 20 g de cansalada
- 50 g de xoriço
- 100 g de cigrons cuits
- 1 ceba
- 4 grans d'all
- 2 fulles de llorer
- 6 ametlles torrades
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 2 culleradetes de pebre de Caiena
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 got de vi blanc
- 1 got d'aigua
PREPARACIÓ
Comenceu fent un sofregit amb el xoriço i la cansalada i després incorporeu-hi la ceba.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts i aleshores tireu-hi el pebre vermell, remeneu-ho bé i afegiu-hi el vi blanc, el llorer i el capipota i la tripa (bullit). Mentre es va coent, feu la picada d'alls i ametlles i aboqueu-la a la cassola juntament amb un parell de bitxos. Feu-ho coure uns 5 minuts, i poc abans de retirar-ho del foc, poseu-hi els cigrons cuits. Un parell de minuts després, ja tindreu el plat a punt.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts i aleshores tireu-hi el pebre vermell, remeneu-ho bé i afegiu-hi el vi blanc, el llorer i el capipota i la tripa (bullit). Mentre es va coent, feu la picada d'alls i ametlles i aboqueu-la a la cassola juntament amb un parell de bitxos. Feu-ho coure uns 5 minuts, i poc abans de retirar-ho del foc, poseu-hi els cigrons cuits. Un parell de minuts després, ja tindreu el plat a punt.