Trinxat de patates amb mongeta tendra i crispetes d'oli (DOP) de la Terra Alta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de patates
- 300 g de mongeta tendra
- 4 sardines
- 2 alls secs
- 100 cl d'oli (DOP) de la Terra Alta
- Sal
- 25 g de farina
- 15 g d'escames de sal
- 1 manat d'alls tendres
- 1/2 manat de farigola fresca
- Nitrogen líquid
PREPARACIÓ
Per fer el trinxat, en una paella amb oli ben calent fregiu els alls laminats.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la patata i la mongeta tendra, prèviament bullides i tallades a trossos, i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.
Seguidament, poseu-hi els alls tendres tallats a trossos i deixeu-ho coure tot junt una estona més.
Per fer la coca d'oli, poseu en un bol la farina, l'aigua, l'oli i la sal, remeneu-ho bé amb unes varetes, estireu-la sobre una safata coberta amb paper sulfuritzat, poseu-hi les escames de sal a sobre i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 2 o 3 minuts.
A continuació, poseu les sardines, prèviament netejades i sense espines, en una safata, cobriu-les amb farigola i torreu-les amb un bufador.
Per fer les crispetes d'oli, poseu el nitrogen líquid en un cassó d'acer inoxidable i afegiu-hi l'oli.
Ja per acabar, emplateu el trinxat, poseu-hi les sardines a sobre, la coca d'oli, els alls tendres i les crispetes d'oli al costat i amaniu-ho tot amb una mica més d'oli d'oliva.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la patata i la mongeta tendra, prèviament bullides i tallades a trossos, i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.
Seguidament, poseu-hi els alls tendres tallats a trossos i deixeu-ho coure tot junt una estona més.
Per fer la coca d'oli, poseu en un bol la farina, l'aigua, l'oli i la sal, remeneu-ho bé amb unes varetes, estireu-la sobre una safata coberta amb paper sulfuritzat, poseu-hi les escames de sal a sobre i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 2 o 3 minuts.
A continuació, poseu les sardines, prèviament netejades i sense espines, en una safata, cobriu-les amb farigola i torreu-les amb un bufador.
Per fer les crispetes d'oli, poseu el nitrogen líquid en un cassó d'acer inoxidable i afegiu-hi l'oli.
Ja per acabar, emplateu el trinxat, poseu-hi les sardines a sobre, la coca d'oli, els alls tendres i les crispetes d'oli al costat i amaniu-ho tot amb una mica més d'oli d'oliva.