Trinxat de la Cerdanya amb vieires

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Formentí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alàs, Alas i Cerc

INGREDIENTS

  • col
  • 300 g de patates
  • 12 vieires
  • 200 g de "churrasco"
  • 1 sobre de trompetes de la mort deshidratades
  • 3 grans d'all
  • 1 tassa de fons de carn (opcional)
  • sal i pebre blanc
  • 1 nou de mantega
  • 2 escalunyes
  • 1 got de vi blanc

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb aigua i sal, bulliu la col i les patates tallades a daus durant uns 25 minuts.

Seguidament, aixafeu-ho amb una forquilla i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica de mantega sofregiu l'escalunya picada i les trompetes de la mort.

Per fer la salsa, en una altra paella amb una mica d'oli, salteu el "churrasco", salpebrat i tallat a daus, i els grans d'all.

Quan estigui daurat, afegiu el vi blanc i el brou de carn i deixeu-ho reduir. Tot seguit, passeu-ho pel colador xinès i reserveu-ho.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli i mantega, salteu les vieres.

I ja per acabar, ompliu un motllo amb el trinxat, poseu-lo al centre del plat, desemmotlleu-lo, poseu-hi per sobre les trompetes de la mort i les vieres i salseu-ho.
Anar al contingut