Trinxat de col i patata amb orella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La col és una de les verdures més riques en vitamina C, una cocció curta i suau com la de la recepta en minimitza la pèrdua.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1/2 col de paperina

    600 g de patata kennebec

    2 orelles de porc

    2 pastanagues

    2 porros

    2 grans d'all

    1 fulla de llorer

    3 taps de colatura d'anxova

    Pebre negre

    Llard

    Julivert

    Aigua mineral

    Sal grossa

PREPARACIÓ

  1. Si les orelles tenen pèls, els socarrimem amb un bufador o un encenedor.
  2. Pelem i tallem a bresa 2 pastanagues i 2 porros, els posem dins una olla exprés amb les orelles, 2 grans d'all, 1 fulla de llorer, 3 taps de colatura i unes boletes de pebre negre aixafades.
  3. Ho cobrim tot amb aigua mineral i ho deixem bullir 35 minuts –que es compten a partir del moment en què surti vapor de l'olla- i després ho deixem tapat, 2 hores de repòs.
  4. Omplim el terra d'una safata amb sal grossa.
  5. Posem sobre la sal 600 g de patates kennebec i les posem al forn a 220º durant 35 minuts. Les deixem temperar fora del forn.
  6. Tallem a juliana 1/2 col de paperina i la saltem en una cassola amb oli OVE.
  7. Pelem i ratllem les patates tèbies dins un bol.
  8. Afegim al bol de la patata la col saltada, 1 cullerada de llard, sal i pebre negre. Ho barregem.
  9. Posem aquesta barreja en una paella i anem treballant-la per aconseguir forma de truita.
  10. Traiem l'orella de l'olla a pressió i la tallem a tires.
  11. Saltem les tires d'orella en una paella amb el foc fort.
  12. Servim el trinxat en un plat amb l'orella saltada per sobre, julivert picat i un raig d'oli OVE.