Trinxat de brots

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espigalls i els grelos són unes verdures molt lleugeres, riques en vitamines, minerals i fibraAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 manat de grelos

    1 manat d'espigalls

    1 kg de patata gallega

    2 l brou de porc

    1 xoriço picant gallec

    100 g de cansalada viada

    Vinagre chardonnay

    All

    Llorer

    Sal grossa

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla al foc amb 2 litres brou de porc.
  2. Ho reduïm fins aconseguir glaça.
  3. Enfornem 1 kg de patata gallega, en una safata, damunt d'una base de sal grossa. La tindrem a 180º durant 1 hora.
  4. Tallem a juliana gruixuda el manat de grelos i el d'espigalls.
  5. Escaldem durant no més de 2 o 3 minuts els grelos i els espigalls. Els tallem la cocció ficant-los en un bol amb aigua i sal. Els traiem del bol, els escorrem i els reservem en un altre bol amb una mica d'oli OVE.
  6. Pelem i ratllem les patates.
  7. Afegim les patates ratllades al bol de les verdures, ho barregem i salpebrem. Ho filmem a pell i ho reservem 1 hora a la nevera.
  8. Freguem una paella amb dos grans d'all aixafats. Pelem i tallem a daus el xoriço picant i la cansalada.
  9. Sofregim la carn afegint-hi 1 fulla de llorer. Colem l'oli resultant de la fritada i el reservem
  10. Traiem de la nevera les verdures i els donem forma de trinxat a la paella al foc. Podem posar-hi una mica del greix resultant de la fritada de les carns.
  11. Emplatem: posant el trinxat i el napem amb la resta d'ingredients (cansalada, xoriço i l'oli de la fritada)

 

Anar al contingut