Trinxat amb sardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 col petita
- 1/2 kg de patates
- 6 grans d'all
- 1 l de brou de pollastre
- 00 g de cansalada viada
- 1/2 botifarra negra
- 1 tassa d'oli d'oliva
- farina
- 400 g de sardines fresques
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el trinxat, bulliu la col i la patata, tallades a trossos, en un cassó amb aigua i sal.
Quan estiguin cuites, escorreu-les, talleu-les a trossets petits i poseu-les en una paella sense oli per eixugar-les.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all tallat a làmines i la cansalada tallada a daus.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi la col i la patata i deixeu-ho coure fins que quedi tot daurat.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli salteu la botifarra tallada a dauets durant un parell de minuts. Després, aboqueu-hi el brou de pollastre i deixeu-ho coure fins que el brou redueixi del tot.
Tot seguit, netegeu les sardines, traieu-ne l'espina i talleu-les a filets.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els filets de sardina enfarinats fins que estiguin ben daurats.
I ja per acabar, emplateu dues bandes de trinxat al centre del plat i poseu-hi els filets de sardina a sobre.
Quan estiguin cuites, escorreu-les, talleu-les a trossets petits i poseu-les en una paella sense oli per eixugar-les.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all tallat a làmines i la cansalada tallada a daus.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi la col i la patata i deixeu-ho coure fins que quedi tot daurat.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli salteu la botifarra tallada a dauets durant un parell de minuts. Després, aboqueu-hi el brou de pollastre i deixeu-ho coure fins que el brou redueixi del tot.
Tot seguit, netegeu les sardines, traieu-ne l'espina i talleu-les a filets.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els filets de sardina enfarinats fins que estiguin ben daurats.
I ja per acabar, emplateu dues bandes de trinxat al centre del plat i poseu-hi els filets de sardina a sobre.