Trinxat amb sardines

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 col petita
  • 1/2 kg de patates
  • 6 grans d'all
  • 1 l de brou de pollastre
  • 00 g de cansalada viada
  • 1/2 botifarra negra
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • farina
  • 400 g de sardines fresques
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el trinxat, bulliu la col i la patata, tallades a trossos, en un cassó amb aigua i sal.

Quan estiguin cuites, escorreu-les, talleu-les a trossets petits i poseu-les en una paella sense oli per eixugar-les.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all tallat a làmines i la cansalada tallada a daus.

Quan estiguin rossos, afegiu-hi la col i la patata i deixeu-ho coure fins que quedi tot daurat.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli salteu la botifarra tallada a dauets durant un parell de minuts. Després, aboqueu-hi el brou de pollastre i deixeu-ho coure fins que el brou redueixi del tot.

Tot seguit, netegeu les sardines, traieu-ne l'espina i talleu-les a filets.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els filets de sardina enfarinats fins que estiguin ben daurats.

I ja per acabar, emplateu dues bandes de trinxat al centre del plat i poseu-hi els filets de sardina a sobre.
 
Anar al contingut