Tortell de massapà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El massapà i totes les postres típiques nadalenques a base de fruits secs i sucre són boníssimes però aporten molta energia, per això cal prendre'n porcions petites, no repetir i reservar-les per als dies especialsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de farina de força

    100 ml de llet fresca

    50 g sucre

    60 g de mantega

    20 g de llevat de forner

    5 g de sal

    1 ou petit

    Ratlladura de llimona

    Ratlladura de taronja

     

    Per al farcit:

    200 g de torró de massapà

     

    Per decorar:

    50 g de farina d'ametlla

    50 g de sucre llustre

    50 g de clara d'ou

     

PREPARACIÓ

  1. En una pastadora posem 250 g de farina de força i un ou petit, 50 g de sucre, 20 g de llevat de forner i les ratlladures d'una llimona i d'una taronja.
  2. Ho pastem tot 10 minuts, hi afegim 5 grams de sal i ho pastem 5 minuts més.
  3. Tallem 60 g de mantega freda a quadrats petits.
  4. Anem afegint la mantega a la massa de mica en mica.
  5. Pastem fins que la massa hagi absorbit tota la mantega.
  6. Tapem la massa amb un drap humit (dins del mateix bol de pastar) i la deixem reposar durant 20 minuts.
  7. Separem la fruita del torró. Apartem 200 g de massapà i reservem la fruita. Treballem el massapà donant-li forma de cilindre.
  8. Passats els 20 minuts, traiem la massa del bol i la posem al marbre.
  9. Estenem la massa amb un corró donant-li forma d'un rectangle de 80 cm per 20 cm aproximadament.
  10. Posem el cilindre de massapà en un dels extrems de la massa i enrosquem la massa fent que el massapà quedi a l'interior.
  11. Ajuntem els dos extrems de la massa perquè faci un cercle com un tortell.
  12. Posem el tortell en una safata de forn amb paper sulfurat a la base.
  13. Posem una safata amb aigua ben calenta al forn, però amb el forn apagat.
  14. Deixem el tortell al forn amb aigua –que continua apagat- i el deixem fermentar durant 1 h i 30 minuts.
  15. Passat aquest temps traiem el tortell del forn.
  16. Posem en un bol 50 g de farina d'ametlla, 50 g de sucre llustre i 50 g de clara d'ou.
  17. Ho barregem bé amb una vareta fent que quedi una pasta de massapà líquida.
  18. Amb un pinzell, pintem el tortell amb la barreja de massapà.
  19. Portem el tortell al forn, durant 20 minuts a 180 graus.
  20. Passats els 20 minuts, traiem el tortell del forn i deixem que es refredi sobre una reixeta.
Anar al contingut