Tortada d'ametlles de Banyoles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Arpa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 3 ous grans
  • 15 g de farina de blat
  • mantega
  • sucre glacé
  • 100g ametlles
  • 1 ou
  • 100g sucre
  • Per al farcit de nata: (opcional)
  • 300 g de nata per muntar
  • 30 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol un ou, la farina d'ametlles i el sucre i treballeu-ho amb les mans fins que quedi una pasta. Seguidament, poseu aquesta pasta en una batedora de varetes elèctriques i aneu-hi afegint els ous un per un, perquè s'integrin, i deixeu que tot s'emulsioni fins a aconseguir una massa molt esponjosa. Després, poseu-hi la farina de blat, barregeu-ho bé amb una espàtula, poseu la massa al motlle metàl•lic, prèviament untat amb mantega i farina, i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 160-170 graus durant 20 minuts. Passat aquest temps, traieu el motlle del forn en tebi, perquè es contregui i surti amb facilitat i desemmotlleu la tortada.

Finalment, munteu la nata amb unes varetes elèctriques juntament amb el sucre.

I ja per acabar, talleu la tortada per la meitat, farciu-la amb la nata, poseu-hi sucre glacé al damunt, reserveu-la a la nevera i ja podeu servir-la.
Anar al contingut