Tortada d'ametlles de Banyoles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Arpa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 3 ous grans
- 15 g de farina de blat
- mantega
- sucre glacé
- 100g ametlles
- 1 ou
- 100g sucre
- Per al farcit de nata: (opcional)
- 300 g de nata per muntar
- 30 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol un ou, la farina d'ametlles i el sucre i treballeu-ho amb les mans fins que quedi una pasta. Seguidament, poseu aquesta pasta en una batedora de varetes elèctriques i aneu-hi afegint els ous un per un, perquè s'integrin, i deixeu que tot s'emulsioni fins a aconseguir una massa molt esponjosa. Després, poseu-hi la farina de blat, barregeu-ho bé amb una espàtula, poseu la massa al motlle metàllic, prèviament untat amb mantega i farina, i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 160-170 graus durant 20 minuts. Passat aquest temps, traieu el motlle del forn en tebi, perquè es contregui i surti amb facilitat i desemmotlleu la tortada.
Finalment, munteu la nata amb unes varetes elèctriques juntament amb el sucre.
I ja per acabar, talleu la tortada per la meitat, farciu-la amb la nata, poseu-hi sucre glacé al damunt, reserveu-la a la nevera i ja podeu servir-la.
Finalment, munteu la nata amb unes varetes elèctriques juntament amb el sucre.
I ja per acabar, talleu la tortada per la meitat, farciu-la amb la nata, poseu-hi sucre glacé al damunt, reserveu-la a la nevera i ja podeu servir-la.