Torshi (Vinagreta persa) - Iran
- Programa: Karakia
- Cuina: Nazanin Amirian, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg d'albergínies petites
- 1/2 kg de pastanagues petites
- 1 coliflor petita
- herbes aromàtiques (julivert, coriandre, menta, estragó i alfàbrega)
- vinagre
- all
- sal
- pebre negre
PREPARACIÓ
Renteu les albergínies i coeu-les al forn durant uns 15-20 minuts. Deixeu-les refredar i, després, peleu-les. Col·loqueu-les en un sedàs, saleu-les i deixeu que treguin l'aigua durant força hores (o més ben dit tota una nit).
Talleu-les ben fines i barregeu-les amb vinagre.
Renteu les herbes i deixeu-les assecar del tot. Piqueu-les ben picades i barregeu-les amb una mica de vinagre.
Renteu les pastanagues i la coliflor i talleu-les ben petites. Afegiu-hi sal i deixeu-les tapades amb un drap blanc durant tota una nit.
Barregeu l'albergínia, la pastanaga, la coliflor i les herbes, afegint-hi més vinagre, sal i pebre negre.
Poseu aquesta barreja en un pot i deixeu-lo ben tapat durant unes 3 setmanes i ja ho tindreu a punt.
Nota:
Si voleu un torshi més fort, hi podeu afegir all, ben picat, quan feu la barreja de les verdures.
A més de pastanaga i coliflor, aquesta vinagreta es pot fer amb les verdures que més us agradin (cogombres, favetes, ceba, api, pebrot verd...), tenint en compte que sempre s'han de tallar ben petites.
Talleu-les ben fines i barregeu-les amb vinagre.
Renteu les herbes i deixeu-les assecar del tot. Piqueu-les ben picades i barregeu-les amb una mica de vinagre.
Renteu les pastanagues i la coliflor i talleu-les ben petites. Afegiu-hi sal i deixeu-les tapades amb un drap blanc durant tota una nit.
Barregeu l'albergínia, la pastanaga, la coliflor i les herbes, afegint-hi més vinagre, sal i pebre negre.
Poseu aquesta barreja en un pot i deixeu-lo ben tapat durant unes 3 setmanes i ja ho tindreu a punt.
Nota:
Si voleu un torshi més fort, hi podeu afegir all, ben picat, quan feu la barreja de les verdures.
A més de pastanaga i coliflor, aquesta vinagreta es pot fer amb les verdures que més us agradin (cogombres, favetes, ceba, api, pebrot verd...), tenint en compte que sempre s'han de tallar ben petites.