Torshi (Vinagreta persa) -  Iran

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Nazanin Amirian, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg d'albergínies petites
  • 1/2 kg de pastanagues petites
  • 1 coliflor petita
  • herbes aromàtiques (julivert, coriandre, menta, estragó i alfàbrega)
  • vinagre
  • all
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Renteu les albergínies i coeu-les al forn durant uns 15-20 minuts. Deixeu-les refredar i, després, peleu-les. Col·loqueu-les en un sedàs, saleu-les i deixeu que treguin l'aigua durant força hores (o més ben dit tota una nit).
Talleu-les ben fines i barregeu-les amb vinagre.
Renteu les herbes i deixeu-les assecar del tot. Piqueu-les ben picades i barregeu-les amb una mica de vinagre.
Renteu les pastanagues i la coliflor i talleu-les ben petites. Afegiu-hi sal i deixeu-les tapades amb un drap blanc durant tota una nit.
Barregeu l'albergínia, la pastanaga, la coliflor i les herbes, afegint-hi més vinagre, sal i pebre negre.
Poseu aquesta barreja en un pot i deixeu-lo ben tapat durant unes 3 setmanes i ja ho tindreu a punt.

Nota:
Si voleu un torshi més fort, hi podeu afegir all, ben picat, quan feu la barreja de les verdures.
A més de pastanaga i coliflor, aquesta vinagreta es pot fer amb les verdures que més us agradin (cogombres, favetes, ceba, api, pebrot verd...), tenint en compte que sempre s'han de tallar ben petites.

Anar al contingut