Torradetes de Santa Teresa amb crema de canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Tejedor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls
INGREDIENTS
- 1 brioix
- 1 l de llet
- 2 canons de canyella
- sucre
- 1 gelat d'ametlles o similar
- 100 g de crema catalana
- Per a la crema d'ametlla:
- 1 ou
- 35 g de farina d'ametlla
- 200 g de sucre
- 200 g de mantega
- 1/2 copa de Cointreau
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu en un cassó la llet amb la canyella i el sucre.
Per fer la crema d'ametlla, poseu en un bol la mantega, la farina d'ametlla, el sucre, l'ou i el Cointreau i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, talleu el brioix a trossos quadrats, poseu-los en un recipient fons, afegiu-hi la llet aromatitzada amb canyella per sobre i deixeu que absorbeixin la llet durant uns 10 minuts.
Després, retireu els trossos de brioix, unteu-los amb la crema d'ametlla, poseu-hi una mica de sucre per sobre i cremeu-los amb la pala.
Tot seguit, en un bol, barregeu la llet que ha sobrat amb la crema catalana, escalfeu-ho al microones i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu el brioix al centre del plat amb una bola de gelat a sobre i poseu la barreja de crema i llet al voltant.
Per fer la crema d'ametlla, poseu en un bol la mantega, la farina d'ametlla, el sucre, l'ou i el Cointreau i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, talleu el brioix a trossos quadrats, poseu-los en un recipient fons, afegiu-hi la llet aromatitzada amb canyella per sobre i deixeu que absorbeixin la llet durant uns 10 minuts.
Després, retireu els trossos de brioix, unteu-los amb la crema d'ametlla, poseu-hi una mica de sucre per sobre i cremeu-los amb la pala.
Tot seguit, en un bol, barregeu la llet que ha sobrat amb la crema catalana, escalfeu-ho al microones i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu el brioix al centre del plat amb una bola de gelat a sobre i poseu la barreja de crema i llet al voltant.