Torrada de Santa Teresa de poma (IGP) de Girona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 5 ous
  • 150 g de farina
  • 10 g de llevat
  • 80 g de sucre
  • 80 g de mantega
  • 4 pomes (IGP) de Girona
  • 1/2 l de llet
  • La pell de 1/2 llimona
  • 1/2 canó de canyella
  • Oli d'oliva
  • Per al gelat de formatge:
  • 12 cl d'aigua
  • 70 g de mel
  • 120 g de formatge fresc
  • 120 g de iogurt natural
  • 1 cullerada de festucs

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la llet, la pell de la llimona i la canyella en un cassó i deixeu-ho infusionar a foc suau.

Mentrestant, en una paella amb mantega salteu la poma tallada en dauets a foc molt suau.

Per fer la torrada, poseu la farina, quatre ous, el sucre i el llevat a la Thermomix i tritureu-ho.

A continuació, poseu la barreja en una safata de forn, afegiu-hi els dauets de poma, remeneu-ho bé i deixeu-la coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.

Quan estigui cuita, traieu-la de la safata, talleu-la a trossos rectangulars i poseu els trossos en un bol amb la llet infusionada fins que l'absorbeixin bé.

Després, passeu-les per l'altre ou batut i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan estiguin dauradetes, cobriu-les amb sucre i reserveu-les sobre paper absorbent.

Per fer el gelat de formatge, poseu en un bol el formatge, el iogurt i la mel i remeneu-ho bé amb unes varetes. Seguidament, afegiu-hi l'aigua, torneu-ho a remenar, poseu-ho al congelador i cada 20 minuts traieu-lo i remeneu-lo bé amb les mateixes varetes.

I ja per acabar, emplateu la torrada, poseu-hi una canal de gelat a sobre i guarniu el plat amb els festucs picats.
Anar al contingut