Tonyina caramel·litzada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alexandre Suñe
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pla, Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g de tonyina
- 4 albergínies
- 500 g de tomàquet vermell
- 500 g de tomàquet verd
- 100 g de tapenada
- oli
- sal
- pebre
- sucre
- 1 iuca
- oli de gira-sol
- cibulet
PREPARACIÓ
Per començar, feu dues melmelades: una de tomàquet vermell i l'altre de tomàquet verd.
Per fer-les, tritureu els tomàquets i reduïu-los en una paella amb sucre i llimona. A continuació, confiteu l'albergínia pelada i tallada a daus en una paella amb oli abundant durant 20 minuts. Després, tritureu els daus per fer un puré. Tot seguit, marqueu la tonyina en una paella amb oli. Feu-la molt poc, procurant que l'interior quedi gairebé cru. I ja, per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu la tonyina a sobre i cobriu-ho amb sucre abundant. Després, cremeu aquest sucre amb una pala, com si fos una crema catalana. Podeu decorar el plat amb les melmelades, la tapenada i unes xips de iuca. . .
Per fer-les, tritureu els tomàquets i reduïu-los en una paella amb sucre i llimona. A continuació, confiteu l'albergínia pelada i tallada a daus en una paella amb oli abundant durant 20 minuts. Després, tritureu els daus per fer un puré. Tot seguit, marqueu la tonyina en una paella amb oli. Feu-la molt poc, procurant que l'interior quedi gairebé cru. I ja, per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu la tonyina a sobre i cobriu-ho amb sucre abundant. Després, cremeu aquest sucre amb una pala, com si fos una crema catalana. Podeu decorar el plat amb les melmelades, la tapenada i unes xips de iuca. . .