Tonyina amb puré d'albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xevi Farré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
INGREDIENTS
- Per al puré d'albergínia:
- 1 albergínia
- 2 grans d'all
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la salsa:
- 40 g de tinta de calamars (una bossa)
- 40 g de salsa de soja
- 1/2 l de fumet de peix de roca
- 4 daus de 200 g de tonyina
- 12 talls fins de formatge de cabra amb pebre
- 1 tomàquet
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el puré d'albergínia, poseu l'albergínia sencera en una safata, amaniu-la amb oli i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts, a 200 graus.
Després, deixeu-la refredar i peleu-la. Mentrestant, en un cassó amb oli abundant, confiteu els alls, tallats a làmines, a foc suau.
Quan estiguin confitats, poseu en un bol l'albergínia, els alls, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal, escaldeu el tomàquet durant uns segons. Després, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, talleu-lo a dauets i reserveu-lo.
Per fer la salsa, poseu en un cassó la tinta de calamars i la salsa de soja. Quan estigui ben desfet, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure fins que redueixi i quedi una salsa espessa.
A continuació, en una paella sense oli salteu la tonyina salpebrada, fins que quedi ben daurada. Seguidament, retireu-la, feu-li uns talls a sobre i poseu-hi el formatge de cabra.
I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu-hi la tonyina a sobre, guarniu el plat amb els dauets de tomàquet i salseu-ho tot.
Després, deixeu-la refredar i peleu-la. Mentrestant, en un cassó amb oli abundant, confiteu els alls, tallats a làmines, a foc suau.
Quan estiguin confitats, poseu en un bol l'albergínia, els alls, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal, escaldeu el tomàquet durant uns segons. Després, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, talleu-lo a dauets i reserveu-lo.
Per fer la salsa, poseu en un cassó la tinta de calamars i la salsa de soja. Quan estigui ben desfet, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure fins que redueixi i quedi una salsa espessa.
A continuació, en una paella sense oli salteu la tonyina salpebrada, fins que quedi ben daurada. Seguidament, retireu-la, feu-li uns talls a sobre i poseu-hi el formatge de cabra.
I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu-hi la tonyina a sobre, guarniu el plat amb els dauets de tomàquet i salseu-ho tot.