Tonyina a la graella amb salsa fresca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Subirós
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses
INGREDIENTS
- Per a la tonyina:
- 1 llom de tonyina
- oli d'oliva suau
- sal i pebre
- Per a la salsa fresca:
- 1 cogombre
- 1 pebrot verd
- 100 g de tomàquet madur
- 1 ceba
- alfàbrega
- oli d'oliva suau
- suc de llimona
- sal
- pebre blanc
- Per a la brasa:
- 8 espàrrecs
- 2 albergínies
- 2 tomàquets
- 2 carbassons
PREPARACIÓ
Per començar, talleu l'albergínia, el carbassó i el tomàquet a rodanxes i poseu-los a coure a la brasa juntament amb els espàrrecs fins que quedi tot ben dauradet.
Per fer la salsa fresca, poseu en un bol el cogombre picat, el tomàquet picat, la ceba picada, el pebrot picat, l'alfàbrega picada, l'oli, el suc de limona, la sal i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar a la nevera. A continuació, talleu la tonyina a rodanxes, amaniu-la amb oli, sal i pebre i deixeu-la coure a la brasa durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu les verdures a la brasa, poseu-hi la tonyina al costat i cobriu-la amb la salsa fresca.
Per fer la salsa fresca, poseu en un bol el cogombre picat, el tomàquet picat, la ceba picada, el pebrot picat, l'alfàbrega picada, l'oli, el suc de limona, la sal i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar a la nevera. A continuació, talleu la tonyina a rodanxes, amaniu-la amb oli, sal i pebre i deixeu-la coure a la brasa durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu les verdures a la brasa, poseu-hi la tonyina al costat i cobriu-la amb la salsa fresca.