Tomàquets farcits de guacamole d'alfàbrega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Ferruz
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lobac dArtur Martínez, Terrassa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 tomàquets de penjar grans
- fulles d'amanir variades
- oli d'oliva
- sal
- una mica de sucre
- herbes aromàtiques
- sal en escates
- Per al guacamole:
- 4 alvocats
- 1 llima
- 40 g de fulles d'alfàbrega fresca
- unes gotes de tabasc
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer els tomàquets, submergiu-los uns segons en un cassó al foc amb aigua bullint per poder-los pelar fàcilment. Seguidament, peleu-los, deixeu-los sencers i reserveu-los.
A continuació, preescalfeu el forn, poseu paper sulfuritzat en una safata de forn, colloqueu-hi al damunt els tomàquets pelats amb sal, sucre, una mica d'oli d'oliva i herbes aromàtiques i fiqueu-los al forn a 80 graus durant 2 hores i mitja perquè quedin deshidratats però sucosos. Després, deixeu-los refredar i reserveu-los.
Per fer el guacamole, peleu els alvocats, poseu-los al got del batedor juntament amb
el suc i la pell de la llima, l'oli d'oliva, les fulles d'alfàbrega, una mica de sal i unes gotes de tabasc i tritureu-ho tot fins a aconseguir una pasta fina. A continuació, introduïu la pasta resultant en una mànega pastissera, o un altre estri que ens serveixi per farcir, traieu la tija dels tomàquets i farciu-los per la part del forat que queda al centre, fins que recuperin la seva forma inicial.
I ja per acabar, amaniu els tomàquets amb oli i sal en escates i acompanyeu-los amb les fulles d'amanir variades.
A continuació, preescalfeu el forn, poseu paper sulfuritzat en una safata de forn, colloqueu-hi al damunt els tomàquets pelats amb sal, sucre, una mica d'oli d'oliva i herbes aromàtiques i fiqueu-los al forn a 80 graus durant 2 hores i mitja perquè quedin deshidratats però sucosos. Després, deixeu-los refredar i reserveu-los.
Per fer el guacamole, peleu els alvocats, poseu-los al got del batedor juntament amb
el suc i la pell de la llima, l'oli d'oliva, les fulles d'alfàbrega, una mica de sal i unes gotes de tabasc i tritureu-ho tot fins a aconseguir una pasta fina. A continuació, introduïu la pasta resultant en una mànega pastissera, o un altre estri que ens serveixi per farcir, traieu la tija dels tomàquets i farciu-los per la part del forat que queda al centre, fins que recuperin la seva forma inicial.
I ja per acabar, amaniu els tomàquets amb oli i sal en escates i acompanyeu-los amb les fulles d'amanir variades.