Tomàquets a la mediterrània

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 10 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet és l'aliment estrella de finals d'estiu i tardor, n'hi ha de moltíssimes varietats. Si l'una és bona, l'altra encara més! Destaca la gran quantitat que aporta de vitamina C, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquets de classes diferents 
  • 4 l d'aigua 
  • 1 gra d'all 
  • 1 pebrot verd italià 
  • 40 g de tàperes 
  • 1 manat d'alfàbrega 
  • 1 manat de coriandre 
  • Vinagre 
  • Gel 
  • Oli OVE  
  • Sal 
  •  

PREPARACIÓ

  1. Fem amb un ganivet una creu al cul d'1 kg de tomàquets de quatre varietats diferents.  
  2. Posem 4 litres d'aigua a bullir i hi tirem uns segons un manat esfullat d'alfàbrega i un de coriandre. Passats uns segons, els traiem de l'olla i els passem a un bol amb aigua i gel.  
  3. A la mateixa aigua hi posem el quilo de tomàquets marcats i els hi deixem 20 segons. Després els posem al bol amb l'aigua i el gel.  
  4. Traiem els tomàquets escaldats i els pelem. Els tallem a mida mossegada i els guardem a la nevera.  
  5. Traiem llavors i tallem a trossos grossos 1 pebrot verd italià. Traiem les herbes aromàtiques del bol amb gel i les eixuguem amb una mica de paper de cuina.  
  6. Posem dins un got batedor 1 gra d'all pelat, el pebrot verd tallat, 40 g de tàperes, les herbes aromàtiques, 1 raig de  vinagre, 1 raig d'aigua, 1 raig d'oli OVE Borges i un pessic de sal. Ho triturem. 
  7. Colem la salsa dins una gerra. Rectifiquem de sal.  
  8. Traiem el bol amb tomàquets de la nevera i hi tirem el "majao" colat. Ho barregem bé.  
  9. Decorem els tomàquets amb fulles d'herbes aromàtiques fresques. 
Anar al contingut